Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclism: A încetat din viaţă Guillermo Timoner, sextuplu campion mondial şi legendă în concursurile pe velodrom

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Fostul ciclist spaniol Guillermo Timoner, sextuplu campion mondial pe velodrom, a încetat din viaţă joi, la vârsta de 97 de ani, în oraşul său natal Felanitx (Mallorca), lăsând în urma sa o prodigioasă carieră pe circuitele europene în anii '50-60, conform Federaţiei de ciclism din Insulele Baleare, citată de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Decesul uneia din gloriile ciclismului mondial a îndoliat sportul din Mallorca, care păstrează în evidenţele sale cele şase titluri mondiale cucerite (Milano, 1955, Amsterdam, 1959, Leipzig, 1960, Milano, 1962, Paris, 1964 şi San Sebastian, 1965).

De asemenea, el a obţinut victorii în Marele Premiu al Naţiunilor, Marele Premiu de la Mallorca şi Marele Premiu al Europei.

Odată retras, Timoner şi-a dedicat întreaga experienţă rolului de antrenor, fiind selecţionerul echipei de velodrom a Spaniei între 1971 şi 1978.

Strălucita sa carieră a fost recunoscută prin numeroase distincţii: Medalia de Aur a Meritului Sportiv (1959, 1962 şi 1964), Medalia de Aur a Oraşului Palma şi Baleare (1964), Maestru al Ordinului Meritului Sportiv (2003) al Casei Regale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.