Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclonul Emnati va lovi insula Madagascar cu vânturi de 170 de kilometri pe oră

www.pixabay.com
ciclon

Ciclonul Emnati va atinge uscatul marţi seară, în Madagascar, cu vânturi ce vor avea viteze de până la 170 de kilometri pe oră, a anunţat serviciul meteorologic local, monitorizând cea de-a patra furtună majoră care se va abate asupra acestei insule din Oceanul Indian într-un interval de o lună, informează Reuters.

Oficiul Naţional pentru Managementul Dezastrelor şi Situaţiilor de Risc din Madagascar a anunţat că aproape 275.000 de persoane se află pe traiectoria acestui ciclon. Zeci de mii de localnici au rămas deja fără locuinţe în actualul sezon al furtunilor tropicale, potrivit Agerpres.

Biroul Naţional de Meteorologie din Madagascar a anunţat în buletinul său zilnic că furtuna Emnati va atinge uscatul pe coasta estică a insulei în a doua parte a zilei de marţi, se va deplasa apoi spre regiunile muntoase din centrul ţării şi va ajunge din nou deasupra oceanului, în Canalul Mozambic, în cursul zilei de miercuri.

Locuitorii din Madagascar nu şi-au revenit încă de pe urma efectelor devastatoare produse de ciclonul Batsirai, care a lovit insula pe 5 februarie, făcând 124 de victime şi distrugând locuinţele deţinute de 124.000 de persoane. Alte aproximativ 30.000 de persoane au fost strămutate.

Săptămâna trecută, furtuna tropicală Dumako a ucis cel puţin 14 oameni şi a strămutat 4.323 de persoane, a anunţat agenţia locală de ajutorare în caz de dezastre naturale.

Organizaţia Save the Children a anunţat că cicloanele Batsirai, Dumako şi o altă furtună recentă, Ana, au distrus peste 2.500 săli de clasă din Madagascar şi au împiedicat aproximativ 133.600 de copii să meargă la şcoală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.