Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclonul Mathis ajunge în România: vremea se schimbă radical/ A făcut prăpăd în țările din Occident

Pinterest
ciclon polar

Ciclonul Mathis a provocat pagube uriașe în Europa, dar acum se deplasează către România, iar vremea se va schimba radical. Temperaturile vor coborî foarte mult, iar ploile vor cuprinde întreaga țară.

Furtuna Mathis a fost în formare în Oceanul Atlantic, iar ulterior a înaintat în Europa, provocând daune uriaşe în Anglia, Franţa, Spania, Belgia, Germania, Elveţia, dar şi în nordul Italiei, iar în următoarele ore va ajunge şi în România.

"La sud de ţara noastră evoluează un ciclon, denumit de meteorologi Mathis. Asociat acestui ciclon va fi un front atmosferic care va pătrunde în ţara noastră începând de luni ce va aduce precipitaţii, la început în sudul teritoriului, apoi acestea se vor extinde şi în restul ţării.

Vorbim despre ploi în sud ce se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare pe parcursul nopţii, dar şi pe parcursul zilei de marţi, mai ales la munte, dar şi în zonele joase din jumătatea de nord a teritoriului.

De asemenea, o masă de aer rece va cuprinde ţara noastră, iar dacă temperaturile, pe parcursul zilei de luni, vor mai fi, în sud, apropiate de cele normale ale acestei perioade, vorbim de temperaturi cuprinse între 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi până la 17 grade în sudul teritoriului, pe parcursul zilei de marţi nu vom vorbi de temperaturi mai mari de 13-14 grade Celsius", a declarat Iris Răducanu, meteorolog ANM, informează Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.