Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclonul Zorba a făcut ravagii în Grecia: Cel puțin trei persoane au dispărut în insula Evia

libertatea.ro
ciclon zorba grecia

Trei persoane au dispărut duminică în insula greacă Evia, în urma vânturilor puternice și inundațiilor provocate de un puternic ciclon mediteranean care a afectat deja mai multe părți ale Greciei, relatează site-ul cotidianului The Independent, scrie Mediafax.

Ciclonul Zorba a afectat în mare parte insula Evia, afllată la este de continent, unde un tânăr și un cuplu de vârsta a doua au dispărut duminică, relatează presa națională.

Serviciul pentru protecție civilă a informat că a demarat o operațiune de căutare în apropierea orașului Mantoudi. Prognozele meteo arată că ciclonul se deplasează către nordul și nord-vestul Greciei.

Furtuna a provocat de asemenea pene de curent în mai multe părți ale țării. Departamentul de Pompieri a primit sute de apeluri de ajutor din partea oamenilor blocați în mașini sau locuințe.

Citește și Președintele PMP, ATAC la adresa coaliției de guvernare: Adevarata remaniere va fi când PSD si ALDE, coaliție toxică pentru Romania, vor fi scoase din joc

Pe insula Lesbos, autorităților au cerut pregătirea autocarelor pentru a transporta refugiați din tabăra Moria, în special pe cei care locuiesc în corturi.

Autoritățile au avertizat că nordul și centrul Greciei ar putea fi de asemenea afectate și au cerut cetățenilor să își ia măsuri de protecție. Aceștia sunt îngrijorați că ciclonul ar putea provoca alunecări de teren și inundații în apropierea Atenei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.