Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 8,6% în primele 10 luni

zf.ro
grafic scadere

Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut cu 8,6% în primele 10 luni ale anului în curs, raportat la perioada similară din 2019, însă a crescut în octombrie faţă de luna precedentă, cu 1,6%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit AGERPRES.

În luna octombrie 2020, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a crescut şi comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, cu 0,1%.

Conform INS, cifra de afaceri din industrie în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2020, comparativ cu intervalul similar din 2019, a scăzut pe ansamblu cu 8,6%, ca urmare a scăderii industriei extractive (-12,4%) şi industriei prelucrătoare (-8,5%). Pe marile grupe industriale, scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria energetică (-34,1%), industria bunurilor de capital (-10,9%), industria bunurilor intermediare (-4,4%) şi industria bunurilor de uz curent (-2,6%).

Blamat în România, susţinut din Ungaria - Presa maghiară, despre Colţescu: 'Je suis român'

Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut cu 2,1%, menţionează INS.

În octombrie 2020, comparativ cu septembrie 2020, cifra de afaceri din industrie a crescut pe total cu 1,6% datorită creşterii înregistrate în industria extractivă (+12,6%) şi în industria prelucrătoare (+1,3%). Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,2%), industria bunurilor de capital (+3,0%), industria bunurilor intermediare (+2,3%) şi industria energetică (+1,3%).

Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 3,2%.

Raportat la octombrie 2019, în octombrie 2020 cifra de afaceri din industrie a urcat pe ansamblu cu 0,1% datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+0,1%). Industria extractivă a scăzut cu 3,0%.

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,8%), industria bunurilor de capital (+8,1%) şi industria bunurilor intermediare (+2,7%).

Scăderi au înregistrat: industria energetică (-35,7%) şi industria bunurilor de uz curent (-6,1%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.