Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cifre halucinante oferite de Parlamentul României: Spune că sunt 1.101.984 de cetăţeni ucraineni în România

g4media.ro
ucraineni vama siret

Anca Dragu, senatoare USR, fostă președintă a Senatului, face o gafă. Ea anunță, acum, că în România sunt nici mai mult nici mai puțin decât ”1.101.984 de cetăţeni ucraineni”.

Într-un comunicat al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi, Anca Dragu, care este președinta acestei comisii, face un ”inventar” al numărului de ucraineni de pe teritoriul țării.

”Încă din 25 februarie a.c. Comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi a iniţiat dezbateri cu reprezentanţii guvernului, ai societăţii civile şi ai Comisiei Europene pentru identificarea soluţiilor în administrarea şi monitorizarea drepturilor refugiaţilor din Ucraina.

Preşedinta Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi, Anca Dragu, condamnă ferm această catastrofă umanitară, acest genocid şi face un îndemn de stopare a acestui război şi de recurgere la calea diplomatică de a găsi, prin dialog, căi de revenire la pace şi stabilitate şi de sprijin pentru reconstrucţie.

Apreciind poporul ucrainean pentru curajul de care a dat şi dă dovadă apărându-şi ţara, Anca Dragu nu mai vrea să existe atât de multe pierderi de vieţi omeneşti.

"Uniunea Europeană, în aceste momente, şi-a dovedit utilitatea prin menţinerea unui climat de bună înţelegere între indivizi şi popoare. Toţi am fost alături de victimele războiului şi toţi ne dorim să contribuim, prin orice mijloc posibil, la sprijinirea victimelor conflictului şi a familiilor lor", a declarat Anca Dragu.

În cele 100 de zile de la declanşarea războiului, am asistat la devastarea Ucrainei. Cele 100 de zile de război au generat daune grave economiei mondiale, care se luptă cu efectele pandemiei şi cu creşterea inflaţiei.

Situaţia cetăţenilor ucraineni la momentul actual:

- sunt 1.101.984 cetăţeni ucraineni în România de la începutul conflictului;

- 4.353 azilanţi ucraineni de la începutul conflictului;

- 571 refugiaţi au fost internaţi în spitale, 2.778 prezentându-se la unităţile de primiri urgenţă;

- 1.017 de persoane vârstnice au beneficiat, la cerere, de servicii sociale;

- 92 Persoane cu dizabilităţi au beneficiat, la cerere, de serviciile sociale de protecţie prevăzute de lege: locuinţe protejate, centre de pregătire pentru viaţă independentă, centre de abilitare şi reabilitare, centre de îngrijire şi asistenţă, centre respiro/criză;

- De la începutul crizei umanitare, în evidenţele Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului au fost înregistraţi 2.961 copii;

- La data de 05 mai 2021, în sistemul de protecţie specială din România se află 245 copii;

- De la începutul războiului din Ucraina şi până în prezent, numărul contractelor de muncă ale cetăţenilor ucraineni înregistrate în Revisal a crescut la 3236 contracte înregistrate.”, se arată în comunicatul transmis de Anca Dragu.

Desigur, dacă în România ar fi peste 1,1 milioane de ucraineni, ei nu ar avea unde să fie cazați. Așa cum bine se știe, mai puțin la cea care a fost al doilea om în stat, ucrainenii au folosit, în proporție de peste 90%, țara noastră ca stat de tranzit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.