Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIFRE ULUITOARE: 150.000 de copii au rămas singuri acasă, după ce părinții au plecat la muncă în străinătate!/ VIDEO

Gabriela Alexandrescu

Migrația românilor a dat naștere unui fenomen tot mai extins - sute de mii de copii au rămas în țară să fie crescuți de bunici sau de alte rude. Invitată la Digi 24, în emisiunea “La cină, cu Ionela Năstase și Adi Hădean”, Gabriela Alexandrescu, director executiv Organizația “Salvați Copiii”, a oferit cifre, dar a vorbit și despre nivelul de sărăcie al copiilor din România.

"Cifrele oficiale de la Direcția pentru Protecția Copilului, arată undeva în jur de 80-90.000. Cele de la Educație, de la Inspectoratele școlare, arată undeva la 150.000, doar copii de vârstă școlară. Mulți dintre ei și-au pierdut pur și simplu copilăria, mulți au devenit părinți pentru frații mai mici, mulți s-au lăsat de școală, mulți dintre ei au rămas cu niște traume și cu o lipsă de afectivitate și de empatie, pentru că nu au simțit dragostea părinților", a spus Gabriela Alexandrescu la Digi 24.

În căutarea unui trai mai bun, milioane de români au plecat din România și s-au stabilit în străinătate. În Spania, Italia, Anglia sau Franța, cei mai mulți dintre ei.

În plus, conform informațiilor furnizate de Asociația Salvații Copiii, jumătate dintre micuții din România trăiesc în sărăcie, țara noastră având cel mai mare procentaj din Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.