Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cifrele care îl contrazic pe Florin Cîțu: tot mai mulți români își închid firmele; creștere cu peste 25% în primele cinci luni din 2021

florin citu parlament

În timp ce premierul României Florin Cîțu spune că „românii sunt mai fericiți”, prezentând doar acele date care-i convin, alte informații oferite de instituțiile statului român demonstrează contrariul, cifre pe care premierul se face că nu le vede. Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a fost, în primele cinci luni din 2021, de 5.249, în creştere cu 25,28% comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), arată Agerpres.

Topul pe orașe

Cele mai multe companii care şi-au suspendat activitatea în perioada ianuarie-mai 2021 au fost din Bucureşti, respectiv 563 (în creştere cu 38,67% faţă de perioada similară din 2020), Capitala fiind urmată de judeţele Cluj, cu 272 firme suspendate (în scădere cu 1,81%%), Bihor - 232 firme (+13,73%) şi Prahova - 212 (+52,52%).

La polul opus, cele mai puţine suspendări au fost consemnate în judeţele Ialomiţa - 34 (în creştere cu 161,54% faţă de ianuarie-mai 2020), Alba - 38 (-59,14%) şi Tulcea - 40 (minus 6,98%).

Domeniile de activitate

Pe domenii de activitate, cel mai mare număr de suspendări s-a înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, respectiv 1.425 (+25,77%), alte activităţi de servicii - 586 suspendări (+31,69%) şi în activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice - 412 suspendări (+15,7%). În mai 2021 au fost consemnate 1.003 suspendări de firme, cele mai multe în Bucureşti (93) şi în judeţele Cluj (61), Bihor (45) şi Prahova (44).

Ce spunea Florin Cîțu la moțiunea de cenzură

Premierul Florin Cîțu a susținut marți, 29 iunie, la moțiunea de cenzură, că guvernul pe care îl conduce este unul performant, aducând ca argument faptul că „alimentele sunt ieftine”, românii consumă mai mult și „sunt mai fericiți”. „Alimentele sunt ieftine, puterea de cumpărare creşte, creşte şi consumul. Românii sunt mai fericiţi. Institutul Naţional de Statistică a anunţat o creştere semnificativă a puterii de cumpărare. Câştigul salarial mediu net a crescut cu 11,9% în aprilie 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Dar, şi mai important şi foarte mare atenţie - datele INS au arătat o creştere semnificativă a puterii de cumpărare cu 8,4%", a spus Cîțu invocând și datele Eurostat.

Vezi și: Florin Cîțu: 'Am semnat calendarul pentru elaborarea proiectului rectificării bugetului de stat' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.