Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci bărbaţi au fost asasinaţi într-un bar din statul mexican Tabasco

NewsX
politie federala mexic

Un grup armat a asasinat duminică cinci bărbaţi care se aflau într-un bar dintr-o localitate din statul Tabasco, în sud-estul Mexicului, a informat Crucea Roşie locală, preluată de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Execuţia multiplă s-a produs la ora 20:52 (03:52 GMT), în barul 'Dońa Rosa', la circa 23 de km vest de oraşul Villahermoasa, capitala statului Tabasco. 

Poliţia acestui stat a confirmat moartea celor cinci şi a adăugat că alte trei persoane au fost rănite. 

După atac, Garda Naţională, Poliţia Federală şi Securitatea Publică din Tabasco au desfăşurat puncte de control pe drumul rural Villahermosa-Reforma. 

Tabasco este un stat care se învecinează cu Veracruz, unde s-a intensificat războiul între grupări criminale ce-şi dispută traficul de droguri, extorsiunile şi furtul de hidrocarburi, cu zeci de morţi în ultimele luni. 

Pe 28 august, 28 de persoane au fost ucise cu rafale de mitralieră şi cocktailuri Molotov în barul 'El Caballo Blanco' din Coatzcoalcos, Veracruz.

Citește și: Femei şi copii francezi, reţinuţi în Siria: Familiile înaintează plângere împotriva şefului diplomaţiei franceze

Pe 19 iulie, guvernatorul din Tabasco, Adán Augusto López Hernández, a informat că 400 de membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi în acest stat şi a recunoscut atunci că insecuritatea rămâne o problemă, deşi a fost redus numărul unor infracţiuni precum răpirile şi jafurile. 

Cele mai multe dintre incidentele violente din Tabasco şi Veracruz sunt consecinţa războiului între cartelurile Jalisco Nueva Generación (CJNG) şi Los Zetas, două din principalele grupări de trafic de droguri care acţionează în zonă. 

Un alt masacru a avut loc în noaptea de 19 aprilie anul acesta, când 14 persoane au fost ucise la o petrecere de zi de naştere în Minatitlán. 

În mai, a fost anunţată reţinerea lui Adrián alias 'El Pelón' ca presupus autor în acest caz care a şocat Mexicul deoarece printre victime s-au numărat mai multe femei şi un copil mic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.