Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci clase din două şcoli generale şi un liceu din județul Brăila au intrat în scenariul roșu

Primaria Sectorului 4
scoala

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a aprobat suspendarea cursurilor în cinci clase din două şcoli generale din municipiu şi un liceu din oraşul Ianca, în urma apariţiei mai multor cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri de Instituţia Prefectului.

CJSU a aprobat suspendarea, pe o perioadă de 14 zile, a cursurilor şcolare organizate în modalitatea "faţă în faţă" pentru clasa a III-a B din Şcoala "Mihu Dragomir" Brăila, pentru clasa a III-a A din Şcoala "Alexandru Ioan Cuza" Brăila şi pentru clasele a X-a B, a XII-a B şi a V-a B din cadrul Liceului Teoretic "Constantin Angelescu" Ianca, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după recordul COVID-19: ‘Suntem într-un moment de cumpănă. Putem opri creșterea numărului de cazuri’

Reluarea cursurilor "faţă în faţă" pentru aceste clase va fi dispusă prin hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, după obţinerea avizului Direcţiei de Sănătate Publică şi cu informarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, precizează, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook, că s-a opus şi a reuşit ca şcolile din Brăila să nu fie închise în această perioadă.

"Momentan nu se închid şcolile, deşi doamna prefect a susţinut acest lucru. M-am opus şi am reuşit, împreună cu membrii CJSU, să nu se aprobe închiderea şcolilor. Apreciez sincer eforturile tuturor cadrelor didactice. Am copii şi observ eforturile lor. Trebuie să recunoaştem că şcoala online nu este şcoala pe care o dorim pentru copiii noştri. Cum poate învăţa să scrie elevul din clasa pregătitoare sau întâi să scrie? Şi ce să mai spun de ştiinţele exacte? Cum poate să se pregătească elevul clasa a XII-a pentru examenul vieţii lui - admiterea la facultate? Toate aceste măsuri luate rapid, fără o consultare a populaţiei, fără un studiu real, nu vor avea impactul aşteptat", a scris Dragomir pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.