Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci consilieri parlamentari au fost arestaţi în Turcia

Cinci consilieri parlamentari ai Partidului Democrat al Popoarelor din Turcia (HDP, prokurd) au fost reţinuţi vineri de către autorităţi, după ce 10 parlamentari ai HDP au fost arestaţi săptămâna trecută, informează agenţia DPA.

Printre cei reţinuţi figurează consilierul unuia dintre copreşedinţii HDP, Figen Yuksekdag, care este în închisoare, a afirmat un oficial al partidului. Liderii partidului se confruntă cu acuzaţii referitoare la terorism. HDP respinge acuzaţiile de legături cu terorismul.

Potrivit lui Ayhan Bilgen, parlamentar din partea HDP şi purtător de cuvânt, ultimele evoluţii sunt considerate drept o tentativă prin uşa din spate de a face să dispară partidul.

Turcia continuă represaliile. Patronul principalului ziar de opoziţie a fost ARESTAT pe aeroport

Guvernul turc şi-a intensificat măsurile împotriva HDP, inclusiv retragerea unor aleşi ai partidului din funcţia de primar din peste douăzeci de municipalităţi şi înlocuirea lor cu persoane loiale Ankarei.

HDP susţine că este vizat de astfel de măsuri deoarece se opune eforturilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan de modificare a Constituţiei pentru a-şi spori puterile. Erdogan acuză partidul de legături cu organizaţia armată Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

În acest an, la ordinul lui Erdogan, Parlamentul a ridicat imunitatea în cazul a peste 130 de aleşi, inclusiv pentru 55 din cei 59 de parlamentari ai HDP, deschizând calea pentru urmărirea lor penală. HDP este cel de-al treilea mare partid din parlament, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.