Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci dintre cei șase schiori dispăruți în Alpii elvețieni, identificați

alpine-tours.com
alpinism alpinist

Trupurile a cinci schiori dispăruți au fost găsite în Alpii elvețieni, a anunțat poliția. Autoritățile locale caută în continuare o a șasea persoană, potrivit BBC.

 

O uriașă operațiune de căutare și salvare a fost lansată sâmbătă, după ce grupul a dispărut în apropierea muntelui Tete Blanche, înalt de 3.706 metri.

Vezi și: Alertă maximă, după ce şase schiori au dispărut în munți, la granița dintre Elveția și Italia

Aceștia plecaseră din Zermatt, unde se află celebrul munte Matterhorn, într-o excursie de schi spre Arolla, de-a lungul graniței elvețiano-italiană.

Cinci dintre cei șase schiori au fost găsiți la ora locală 21:20 (20:20 GMT) "fără niciun semn de viață", se arată într-un comunicat al poliției elvețiene din cantonul Valais.

Autoritățile au declarat anterior pentru BBC că toți schiorii sunt cetățeni elvețieni și au vârste cuprinse între 21 și 58 de ani.

Poliția locală a declarat că echipele de pe ambele părți ale traseului au fost alertate, dar că vremea severă a îngreunat operațiunea.

Cinci dintre cei șase schiori dispăruți în Alpii elvețieni, găsiți "fără niciun semn de viață"

 

În Alpi au fost vânturi puternice de câteva zile, iar în ultimele 24 de ore au căzut ninsori abundente. Saas-Fee, o stațiune de iarnă învecinată cu Zermatt, este în prezent izolată din cauza zăpezii.

Anjan Truffer, șeful serviciului de salvare aeriană din Zermatt, a declarat pentru BBC că vremea este atât de rea încât "zborul nu este o opțiune", cu "vânturi foarte puternice, zăpadă abundentă, pericol mare de avalanșă și vizibilitate zero". Truffer a spus că este posibil ca grupul să fi fost depășit de vremea rea, mai degrabă decât lovit de o avalanșă, deoarece au dispărut pe o parte a traseului Zermatt Arolla, unde riscul de avalanșă este scăzut.

Excursiile de schi urmează de obicei trasee alpine nepregătite și sunt de obicei echipate cu dispozitive de localizare și lopeți de avalanșă.

Ultimul semnal de la grup a fost înregistrat peste noapte. Acesta "nu a fost verbal", a declarat dl Truffer, dar a permis serviciilor de salvare să își facă o idee aproximativă despre locația lor.

Traseul de la Zermatt la Arolla face parte din faimosul "Haute Route" de 120 de kilometri de la Zermatt la Chamonix.

Este foarte popular, dar este potrivit doar pentru cei mai experimentați schiori și poate dura mai multe zile.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.