Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci fântâni ornamentale vor împodobi Timișoara în 2021, când orașul va deveni Capitală Culturală Europene

Timisoara

Consilierii locali din Timișoara şi-au dat acordul joi pentru realizarea studiilor de fezabilitate vizând construirea a cinci fântâni ornamentale, cu sute de leduri şi jeturi de apă, până în 2021 - anul Capitalei Culturale Europene, costul investiţiei fiind de peste o jumătate milion de euro, de la bugetul local, potrivit Agerpres.

În raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre se arată că "fântânile ornamentale sunt o inovaţie a civilizaţiei moderne, deşi reprezintă un obiect decorativ cu vechime". Ele constituie atât un loc de atracţie, mai ales pentru turişti, cât şi un spaţiu în apropierea căruia aerul este ozonificat.

Citește și: Florin Călinescu lovește din nou! Viorica Dăncilă, ținta ironiilor actorului

Pentru fântâna ornamentală Selgros, valoarea investiţiei este de 1 milion de lei, diametrul bazinului va fi de 18 m, construit din beton armat, ce va conţine 165 de jeturi iluminate de 149 de leduri.

Fântână ornamentală din calea Lipovei este estimată la 318.000 de lei, cu diametrul de 6 m şi 13 jeturi iluminate de leduri. Fântâna din piaţa Iuliu Maniu va costa 533.000 de lei, cu diametrul de 10 m şi va conţine 37 de jeturi iluminate de 38 de leduri. Fântâna ornamentală Praktiker ajunge la 822.000 de lei, va avea diametrul de 15 m şi va conţine 89 de jeturi iluminate de 90 de leduri.

Citește și: Declarația controversată a Vioricăi Dăncilă! Poate cei din Piața Victoriei aveau dreptate, nu știu acest lucru, eram în concediu

"Necesitatea investiţiei este justificată de faptul că fântâna ornamentală cu joc de apă este binevenită într-un asemenea spaţiu, aceasta având un rol nu doar decorativ, dar şi unul biologic: stropii de apă ionizează aerul, având efect benefic asupra sănătăţii oamenilor într-o zonă deosebit de poluată din cauza traficului rutier intens", menţionează raportul de specialitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.