Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci inculpaţi au fost trimişi în judecată în dosarul furturilor din casele unor oameni de afaceri

hoti spargere

Cinci inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurori, după finalizarea anchetei în cazul spargerilor la casele mai multor oameni de afaceri din Suceava, din vara anului trecut, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat se arată că trei dintre inculpaţi au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv, respectiv Cătălin Tiberiu Mercheş, Sergiu Nicolae Lahman şi Cezar Ioan Dumitru, unul arestat în lipsă, Vasile Marian Pirojec, iar soţia unuia dintre inculpaţi, Ionela Dumitru, a fost trimisă în judecată în stare de libertate. 

Mercheş şi Lahman sunt acuzaţi de furturi, Cezar Ioan Dumitru de instigare la furt calificat şi de şantaj, Vasile Marian Pirojec de complicitate la infracţiunea de furt calificat, în timp ce Ionela Dumitru a fost trimisă în judecată pentru trei infracţiuni de fals în declaraţii, în formă continuată. 

În noaptea de 18 spre 19 iulie 2018, după ce, în prealabil, au întrerupt alimentarea cu energie electrică de la panoul imobilului, dezactivând astfel sistemul de supraveghere video, Mercheş şi cu Lahman, împreună cu Mihai Gabriel Precob, trimis deja în judecată, au pătruns fără drept, prin escaladare şi efracţie, forţând cu o rangă un geam termopan, în casa unui om de afaceri din Suceava, plecat în vacanţă, de unde au sustras sume de bani în euro şi lei, bijuterii din metale preţioase, ceasuri şi un joc PlayStation, cu un prejudiciu total de 173.023 de lei.

Citește și: Un bărbat a fost prins în flagrant în timp ce fura motorină de la un remorcher-împingător acostat pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră

Cezar Ioan Dumitru este acuzat că ar fi fost instigatorul acestei fapte, în timp ce Vasile Marian Pirojec i-a dus cu o maşină pe spărgători la locul faptei, a stat de "şase", alături de Dumitru, şi le-a asigurat apoi plecarea de la locul spargerii. 

Principalul acuzat de infracţiunea de şantaj este Cezar Ioan Dumitru, iar victimă este concubina lui Mihai Gabriel Precob, cel care a dat declaraţii cu privire la comiterea faptei din 19 iulie. 

Cu privire la Ionela Dumitru, aceasta ar fi semnat în fals acte oficiale că este necăsătorită, la achiziţionarea unui apartament, pentru ca acesta să nu fie şi pe numele soţului, Cezar Ioan Dumitru, în scopul de a sustrage bunul de la orice forme de urmărire sau executare care l-ar putea viza pe soţ, în calitate de coproprietar al bunului. 

Totodată, procurorii au pus sechestru asigurător pe un apartament, o casă şi o garsonieră, aflate în proprietate unor terţe persoane, rude cu inculpaţii sau partenerele acestora. 

Potrivit procurorilor, în cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unor bunuri individual determinate, în vederea confiscării extinse a acestora, în ipoteza condamnării inculpaţilor pentru fapta de furt calificat din 19 iulie 2018, întrucât din probe rezultă că aceste bunuri au fost achiziţionate cu bani care nu pot fi justificaţi în mod licit, provenind din activităţi infracţionale similare celei pentru care sunt cercetaţi. 

Inculpaţii Cătălin Tiberiu Mercheş şi Sergiu Nicolae Lahman sunt puşi sub acuzare şi pentru alte furturi, acest dosar fiind instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.