Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci militari și un angajat civil de la o bază aeriană a SUA, testați pozitiv pentru COVID-19 la sosirea în Coreea de Sud

digi24.ro
covid-19

Cinci militari americani şi un angajat civil au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus la sosirea lor în Coreea de Sud, au anunţat joi Forţele SUA din Coreea (USFK), transmit Yonhap şi Xinhua, potrivit AGERPRES.

Cei şase au sosit la baza aeriană Osan din Pyeongtaek, la sud de Seul, în perioada 3-10 noiembrie, cinci dintre ei fiind testaţi pozitiv la primul test obligatoriu efectuat înainte de intrarea în carantină, iar al şaselea după al doilea test, efectuat înainte de ieşirea din carantină.

Toate persoanele afiliate USFK au obligaţia de a se testa pentru coronavirus la sosirea în Coreea de Sud şi de a rămâne în carantină timp de 14 zile, iar înainte de ieşirea din carantină personalul medical le administrează un al doilea test.

În total, numărul de infecţii confirmate până acum la membri ai USFK se ridică la 325.

Citește și: Ungaria își modifică Constituția și încinge spiritele: familia este alcătuită din femeie și bărbat

Coreea de Sud, care monitorizează riguros propagarea virusului, a înregistrat joi 143 de cazuri zilnice noi de contaminare - a cincea zi consecutiv cu peste 100 -, constând în mici clustere în zona metropolitană a Seulului şi cazuri "de import", totalul de la începutul pandemiei ridicându-se la 27.942, cu 487 de decese.

Autorităţile sud-coreene folosesc pentru "aplatizarea curbei" coronavirusului un sistem cu cinci niveluri, în prezent pe plan naţional funcţionând nivelul 1, care cere purtarea măştii în locuri publice şi "nu recomandă" reuniunile cu peste 500 de persoane. Totuşi, unele municipalităţi au implementat izolat pe plan local nivelul 1,5 de distanţare socială, la care oamenii îşi pot desfăşura în continuare rutina zilnică, dar nu sunt recomandate adunările cu mai mult de 100 de persoane.

Potrivit Yonhap, în Coreea de Sud - care are peste 51 de milioane de locuitori - au fost efectuate până acum 2.759.772 de teste de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.