Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci motociclişti din Germania, la un pas de moarte în Masivul Semenic

salvamont

Cinci motociclişti din Germania, care s-au rătăcit în Masivul Semenic, au fost salvaţi de jandarmi şi salvamontişti, au informat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Caraş-Severin.

"La ora 19,30, jandarmii montani au fost alertaţi prin apelul unic 112, prin care s-a comunicat faptul că cinci turişti străini au plecat în urmă cu o zi, în data de 7 mai, cu motocicletele şi nu s-au mai întors la cabana unde erau cazaţi, în satul Gărâna. Misiunea de salvare a celor cinci motociclişti s-a încheiat cu bine, în jurul orei 3,30. Cel care a anunţat dispariţia celor cinci a fost cabanierul din Gărâna, la care erau cazaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Caraş-Severin, Marius Săndulescu.

Potrivit acestuia, jandarmii montani, alături de salvamontişti, au plecat în căutarea celor cinci persoane, iar în jurul orei 23,30 acestea au fost găsite în zona numită "Botul calului", din Masivul Semenic.

Cei cinci practicanţi de enduro au spus că s-au rătăcit în urmă cu o zi, deoarece aparatul GPS pe care îl aveau cu ei s-a defectat. În plus, două dintre motociclete au rămas fără combustibil, cetăţenii germani nemaiputând pleca.

Pentru siguranţa lor, motocicliştii au fost cazaţi într-o unitate din Valea Almăjului, urmând ca pe parcursul zilei de miercuri să revină în satul Gărâna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.