Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci persoane din Gaza, ucise de un pachet de ajutor umanitar a cărui parașută nu s-a deschis

captura YouTube
Ajutor umanitar Gaza

Cinci persoane au fost ucise în Gaza și alte 11 rănite, după ce parașuta unui pachet de ajutor umanitar lansat dintr-un avion nu s-a deschis corect, strivind în cele din urmă un mic grup de palestinieni, după ce a ajuns pe acoperișul unei case.

Lansarea a avut loc la nord de tabăra de refugiați de coastă Al-Shati.

Un martor a povestit că el și fratele său au urmărit ajutoarele lansate din cer în speranța de a primi "un sac de făină". "Apoi, dintr-o dată, parașuta nu s-a deschis și a căzut ca o rachetă pe acoperișul uneia dintre case", a spus bărbatul. "Zece minute mai târziu am văzut oameni care cărau morți și răniți, care stăteau chiar pe acoperișul casei pe care s-a prăbușit pachetul de ajutoare", relatează FanPage.

Oficiali de la Ministerul Sănătății din Gaza, administrat de Hamas, și un martor ocular au declarat pentru CBS News că cinci persoane au fost ucise vineri de un pachet de ajutoare parașutate, când cel puțin o parașută nu s-a deschis corect și un colet a căzut peste ele. Oamenii se aflau în tabăra de refugiați Al-Shati din nordul Gaza, iar incidentul a avut loc în jurul orei locale 11:30 a.m. (4:30 a.m. ora Europei de Est).

Oamenii uciși pachetul de ajutor umanitar a cărui parașută nu s-a deschis așteptau un sac de făină

Printre cele cinci persoane ucise se află doi băieți și că alte 11 persoane au fost rănite în incident. Vârsta exactă a victimelor nu a fost precizată, dar s-a spus că cei răniți au vârste cuprinse între 30 și 50 de ani.

Statele Unite și Iordania se numără printre țările care au efectuat lovituri aeriene în nordul Fâșiei Gaza, unde sute de mii de oameni se confruntă cu condiții teribile după mai mult de cinci luni de război și după blocada substanțială impusă de Israel pentru aprovizionarea terestră.

Referindu-se la cele cinci persoane ucise vineri, biroul de presă al guvernului din Gaza a declarat că loviturile aeriene au fost "inutile" și "nu reprezintă cea mai bună modalitate de a face să treacă ajutoarele", aspect subliniat în ultimele zile și de Amnesty International.

ONU a subliniat că livrările pe uscat nu pot fi înlocuite de parașutările aeriene sau de un coridor maritim de ajutor. În urma unei reuniuni cu ușile închise a Consiliului de Securitate, a fost declarat că Israelul ar trebui să permită mai multor camioane să ajungă în Gaza prin punctele de trecere a frontierei. Secretarul General al ONU a transmis către Consiliul de Securitate că este crucial ca comunitatea internațională să „inunde piața din Gaza cu bunuri umanitare” și să „revigoreze sectorul privat”, astfel încât să se faciliteze intrarea unui număr mai mare de bunuri comerciale pentru a satisface nevoile civile. El a adăugat că „convertirea modalităților de aprovizionare terestră rămâne soluția optimă”, explicând că este mai ușoară, mai rapidă și mai ieftină, mai ales în contextul necesității de a susține asistența umanitară pentru locuitorii Fâșiei Gaza pe termen lung.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.