Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci suspecţi cercetaţi pentru furt de date bancare, folosite la cumpărături de aproape 500.000 lei

playtech.ro
card cont bancar
Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Oradea, procurorii au dispus iniţial reţinerea pentru 24 de ore a suspecţilor, trei urmând să fie prezentaţi judecătorilor Tribunalului Bihor cu propunerea de arestare preventivă, iar pentru doi procurorul a dispus control judiciar pentru 60 de zile. Suspecţii sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

"Începând cu anul 2022 şi până în prezent, pe raza judeţelor Arad şi Timiş a fost constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. În vederea realizării scopului grupului infracţional, membrii acestuia au obţinut în mod fraudulos datele de identificare ale unor instrumente de plată electronică emise de instituţii financiar-bancare din Spania, pe care le-au înregistrat într-o aplicaţie de plată instalată pe dispozitive mobile. Aceştia s-au deplasat ulterior la comercianţii unor reţele de retail din domeniul electronicelor şi electrocasnicelor, de pe raza municipiilor Oradea, Arad, Timişoara şi Deva, de unde, utilizând aplicaţia de plată, au achiziţionat, în perioada septembrie-octombrie 2022, diferite bunuri (telefoane mobile de ultimă generaţie, laptopuri performante şi alte produse electronice) în valoare totală de 493.018,49 lei", a transmis DIICOT.

În încercarea de a-şi acoperi urmele, membrii grupului ar fi generat, prin intermediul unei aplicaţii dedicate plăţilor online, carduri virtuale emise de furnizori de servicii financiare din Statele Unite ale Americii.

În urma celor nouă percheziţii domiciliare, au fost ridicate 17 telefoane mobile, 7 laptopuri, o tabletă, un hard-disk, 4 unităţi flash, 21 cartele SIM, carduri bancare, sumele de 10.900 euro şi 2.500 lei, 2 documente de identitate susceptibil a fi falsificate şi 92 grame pulbere cristalizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.