Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci tablouri pictate de Frank Sinatra au fost vândute pentru minim 100.000 de dolari fiecare

Youtube.com
Frank Sinatra

Cinci tablouri pictate de celebrul cântăreţ american Frank Sinatra, din colecţia deţinută de ultima sa soţie, Barbara, au fost vândute pentru minim 100.000 de dolari fiecare în cadrul unei licitaţii organizate de Casa Sotheby's la New York, transmite sâmbătă AFP, potrivit Agerpres.

Dintre aceste pânze, toate pictate într-o manieră abstractă, două s-au vândut pentru suma de 137.500 de dolari fiecare, de peste 8 ori mai mult decât suma de vânzare estimată iniţial.

Pictura era una dintre modalităţile preferate ale lui Frank Sinatra de a-şi petrece timpul liber. Celebrul solist şi actor îşi amenajase un studiou de pictură la reşedinţa sa Rancho Mirage din California, la sfârşitul anilor '60.

Cele cinci tablouri scoase la licitaţie au fost pictate la începutul anilor '90, pe când Sinatra avea deja peste 70 de ani.

Citește și: Cântăreaţa americană Beyonce va cânta la nunta fiicei celui mai bogat om din India, iar invitaţii vor fi aduşi la ceremonie cu 100 de zboruri charter

În total, licitaţia de obiecte ce i-au aparţinut lui Frank Sinatra a adunat 9,2 milioane de dolari. Momentul culminant al vânzării a fost reprezentat de adjudecarea unui inel de logodnă cu diamant de 20 de carate pentru 1,7 milioane de dolari.

Un alt tablou, de această dată un portret ce-l reprezintă pe Sinatra realizat de pictorul american Norman Rockwell, a fost adjudecat pentru 687.000 de dolari, de aproape 6 ani mai mult decât suma estimată iniţial.

Căsătorită cu Frank Sinatra timp de 22 de ani, Barbara a murit în iulie 2017, la aproape 20 de ani după cel supranumit 'Ol' Blue Eyes', mort din 1998. Colecţia scoasă la licitaţie de Casa Sotheby's a fost compusă din obiectele păstrate de Barbara până la moarte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.