Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci tineri au plecat de la Bâlea spre Vârful Moldoveanu, fără echipamente: Salvamontiștii intervin pentru ajutorarea lor

salvamont

Cinci tineri, fără experienţă şi fără echipamente, au plecat, joi, pe munte, de la Bâlea spre Vârful Moldoveanu. Unul dintre ei, epuizat fizic, a fost lăsat în urmă, fiind solicitaţi salvamontiştii. Când au ajuns la ei, aceştia au aflat că ceilalţi patru şi-au continuat deplasarea, deşi nu au lanternă şi nu au mai fost pe munte. O echipă Salvamont Argeş a pornit să-i caute, conform news.ro.

”Salvamont Argeş a fost alarmat în această seară prin Dispeceratul Naţional Salvamont, de un tânăr de 21 ani, epuizat fizic şi fără lanternă, în traseul principal de creastă al munţilor Făgăraş, la două ore de mers de la zona La trei paşi de moarte. Ca echipă de prim răspuns a fost trimisă patrula de la Cota 2000”, a transmis, joi seară, Salvamont Argeş.

Sursa citată a precizat că, odată ajunşi la victimă, salvatorii montani au aflat că grupul este format din 5 tineri cu vârste între 19 şi 28 ani.

”Patru dintre ei au continuat deplasarea spre Moldoveanu, deşi niciunul nu are lanternă, nu au fost niciodată pe munte. Au plecat din Bâlea la orele 13.00, cu gândul de a ajunge pe Vârful Moldoveanu şi să se şi întoarcă”, au mai transmis salvatorii.

Potrivit acestora, cel epuizat fizic a fost lăsat în urmă, cu folie de supravieţuire pe el. El va fi coborât de alţi doi salvatori din Baza Cota 2000.

”Ceilalţi salvatori continuă până la Cabana Podragu în ideea de a-i găsi şi recupera pe ceilalţi 4 tineri”, au mai transmis salvamontiştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.