Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci urşi au primit șansa la o noua viață, după ce au fost închişi timp de 20 de ani la o fermă ilegală de recoltare a lichidului biliar

baribal urs negru

Cinci urşi asiatici au fost salvaţi în Vietnam de la o fermă ilegală de recoltare a lichidului biliar, cel mai recent demers al autorităţilor din această ţară de a eradica o activitate condamnată unanim pentru cruzimea sa, informează Reuters.

Urşii au fost predaţi de un fermier dintr-o comună de la periferia oraşului Hanoi, potrivit organizaţiei pentru salvarea animalelor Animals Asia, iar după ce au fost salvaţi, săptămâna trecută, au fost duşi la un sanctuar şi botezaţi ''Chronos'', ''Dawn'', ''Noon'', ''Twilight'' şi ''Midnight''.

Potrivit estimărilor autorităţilor, cei cinci urşi s-ar fi aflat la fermă de 20 de ani.

Păstrarea urşilor în captivitate pentru a le extrage lichid biliar a fost interzisă în Vietnam în 1992, dar practica se desfăşoară în continuare, stimulată de cererea pentru produse pe bază de bilă de urs, potrivit Agerpres.

Bila digestivă este extrasă forţat din vezica biliară a urşilor şi vândută pe piaţa neagră pentru a fi utilizată în medicina tradiţională. Urşii suferă traume fizice şi psihologice extreme, sunt deseori ţinuţi în spaţii neîncăpătoare şi mor din cauza bolilor şi a malnutriţiei.

Păstrarea unui urs într-o cuşcă neîncăpătoare creează probleme psihologice şi fizice animalului, iar fermierii de urşi nu ştiu cum să-i îngrijească în mod adecvat, a spus Tuan Bendixen, director al filialei vietnameze a Animals Asia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.