Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine a fost ales președinte în Burkina Faso

burkinaFaso

Roch Marc Christian Kaboré a fost ales președintele statului Burkina Faso, din primul tur, după ce a obținut 53,5% din voturi.

Noul președinte va avea ocazia astfel să înlocuiască guvernul de tranziție, care a fost instalat după ce fostul lider al națiunii din Africa de Vest a fost dat jos în cadrul unei revolte populare, potrivit The Wall Street Journal.

Kaboré din Partidul Mișcarea Poporului l-a învins din primul tur pe Zephirin Diabre, care a ieșit pe locul secund cu 29.6%, dar și pe Tahirou Barry, care a obținut doar 3%.

Prezența la vot a fost de 60%, într-o țară cu populația de 5.5 milioane de persoane cu drept de vot. Blaise Compaore a fost înlăturat de la putere în octombrie 2014, după ce a condus țara timp de 27 de ani.

Președinte interimar a fost numit Michel Kafando. Noul președinte ales Kaboré, în vârstă de 58 de ani, a fost premier și purtător de cuvânt al Parlamentului în perioada lui Campaore. În 2014, s-a delimitat de fostul președinte când acesta a vrut să își extindă puterile, prin introducerea unor noi amendamente în Constituție.

Roch Marc Christian Kaboré este al doile președinte după ce țara și-a dobândit independența față de Franța, din 1960. Între timp în Burkina Faso au fost 6 lovituri de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.