Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine a revendicat atentatul cu maşină-capcană din oraşul Van: Ce spune Turcia

atentat kabul

Militanţi kurzi au revendicat marţi atentatul cu maşină-capcană care a avut loc cu o zi în urmă în oraşul Van din sud-estul Turciei şi au subliniat că acesta a fost răspunsul la înlăturarea din funcţie a 28 de primari din cadrul municipalităţilor conduse de kurzi, informează Reuters.

Explozia, care a avut loc în apropiere de birourile guvernamentale, a rănit în jur de 50 de persoane, inclusiv patru ofiţeri de poliţie şi patru cetăţeni iranieni care se crede că se aflau în vizită în timpul vacanţei de Eid al-Adha, sărbătoarea musulmană a sacrificiului, au precizat oficiali turci.

Citește și: Acordul UE-Turcia privind migranții, criticat de grupul de reflecție 'Înțelepții'

Responsabilitatea pentru atentat a fost revendicată pe un site web apropiat de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), grup militant care revendică de obicei atacurile comise în Turcia.

Rebelii PKK şi armata turcă au întrerupt în urmă cu un an o fragilă încetare a focului şi au reluat ostilităţile declanşate în 1984. Mai mult, Ankara a lansat la 24 august o ambiţioasă ofensivă în nordul Siriei pentru a-i alunga pe jihadiştii grupării Statul Islamic de la frontieră, precum şi împotriva rebelilor kurzi din PKK şi YPG (Unităţile de apărare ale poporului kurd), potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.