Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine dă lecții României - Fostul cancelar al Austriei, pus sub acuzare de parchetul anticorupție

Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis Sebastian Kurz iohannis kurz

Fostul cancelar austriac Sebastian Kurz a fost pus sub acuzare pentru mărturie falsă în faţa parlamentului, a anunţat vineri Parchetul austriac pentru infracţiuni economice şi corupţie (WKStA), informează Reuters.

Sebastian Kurz şi fostul său şef de cabinet, Bernhard Bonelli, "sunt acuzaţi că au depus mărturie falsă în faţa aşa-numitei comisii de anchetă Ibiza din parlamentul austriac cu privire la presupuse suspiciuni de corupţie a guvernului său", a precizat biroul într-un comunicat.

"Nu ne surprinde prea mult faptul că WKStA a decis totuşi să depună o plângere penală, în ciuda celor 30 de declaraţii ale martorilor care ne disculpă. Acuzaţiile sunt false şi aşteptăm cu nerăbdare ca adevărul să iasă în cele din urmă la iveală, iar acuzaţiile să se dovedească nefondate în instanţă", a reacţionat fostul cancelar într-o postare pe Twitter.

Riscă trei ani de închisoare

Procesul fostului cancelar va începe la 18 octombrie şi, dacă va fi găsit vinovat, Kurz ar putea fi condamnat la până la trei ani de închisoare, a precizat tribunalul din Viena într-un comunicat.

Politicianul conservator a părăsit funcţia în 2021, după ce procurorii l-au plasat pe el şi pe alte nouă persoane sub investigaţie pentru suspiciuni de abuz de încredere, corupţie şi luare de mită cu diferite niveluri de implicare.

În 2019, vicecancelarul lui Kurz, fostul lider de extremă-dreapta Heinz-Christian Strache, a demisionat din cauza unei înregistrări video în care acesta apare în Ibiza cu o femeie care se dădea drept nepoata unui oligarh rus. El se oferea aparent să-i aranjeze contracte de stat şi îi explica cum se poate eschiva de la legile de finanţare a partidelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.