Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine e Corina Crețu, noul comisar european al României

cretu

Crețu și-a început ascensiunea când a devenit purtătorul de cuvânt al președintelui Ion Iliescu în două mandate. Anterior, ea lucrase ca economist într-o fabrică, iar apoi a ajuns ziaristă.

În 2004, Crețu a fost aleasă senatoare din partea PSD, iar din 2007, e europarlamentar, ea fiind o bună prietenă cu familia Ponta datorită faptului ca e colegă în Parlamentul European cu soția premierului, Daciana.

Corina Crețu a ajuns cunoscută la nivel mondial după ce adresa sa de e-mail a fost spartă și i s-au descoperit corespondențe cu mesaje intime pe care i le trimitea lui Colin Powell, fostul secretar de stat al SUA.

Potrivit email-urilor care au fost sparte de un hacker, Corina Creţu îi scria lui Colin Powell în august 2005: ,,Vremea bună să te facă să vii... '', mesaj la care Colin Powell îi răspunde: Colin Powell: ,,Tu şi vremea puteţi face ca asta să se întâmple".

Schimbul de emailuri, postat pe site-ul Cryptome, continuă şi în 2010, când Corina Creţu nu primeşte răspunsuri la mesaje. În acestea se observă frustrări şi lamentare din cauză că nu se poate întâlni cu diplomatul american. Apoi, în ajun de Ziua îndrăgostiţilor, în 2011, Corina Cretu îi scrie:  ,,Beau un pahar de vin cu mine, aşa cum obişnuiai să-mi zici (...). Nici măcar o noapte nu merit din punctul tău de vedere? Până la ce punct vrei să mă vezi distrusă complet? Nu e cinstit, Colin, tu nu eşti drept", , mesaj care rămâne fără răspuns. Într-un mesaj din 2012, Corina Creţu spune ,,Îmi pare rău că mă vezi ca pe o ameninţare la adresa ta sau ca pe cineva periculos, de care trebuie să stai departe. Nimeni nu spune nimic legat de pat, vreau doar să te văd, nimic mai mult''. În cele din urmă, Powell şi Creţu s-au întâlnit în Washington, în iulie 2011, iar cei doi fac o fotografie de grup. În poză, mâna fostului secretar de stat american se odihneşte pe spatele europarlamentarului Corina Creţu.

Eurodeputatul PSD Corin Creţu afirma că unele dintre fotografiile publicate de site-uri din ţară şi care i-au fost furate din contul său personal de e-mail nu au niciun fel de legătură cu ceea ce se numeşte corespondenţa sa cu fostul secretar de stat al SUA, Colin Powell.

"Unele site-uri din ţară publică fotografii care - reamintesc opiniei publice - au fost furate din contul meu personal de e-mail prin-un act de piraterie informatică. Unele din aceste fotografii nu au nici un fel de legătură cu ceea ce se numeşte ‘corespondenţa mea cu Colin Powell’, pur şi simplu făceau parte dintre amintirile mele personale, alături de alte zeci de fotografii din acel cont, de familie sau din activitatea mea profesională", preciza Creţu într-o postare pe contul său de Facebook.

Fostul secretar de Stat american Colin Powell a fost nevoit să ofere clarificări despre relaţia sa cu Corina Creţu, după ce un hacker a postat un link spre o corespondenţă prin e-mail între cei doi pe pagina sa de Facebook, insistând că nu i-a fost necredincios soţiei sale, Alma.

Powell, în vârstă de 76 de ani, a fost nevoit să ofere clarificări despre realaţia sa cu Creţu, în vârstă de 46 de ani.

În aceste e-mailuri, Creţu îl numeşte pe Powell, originar din Bronx, New York, "dragostea vieţii mele" şi sugerează că scrie despre o poveste de dragoste mai veche, potrivit TheSmokingGun.com.

"Te-am iubit prea mult, prea mulţi ani. TU ai fost cea mai mare iubire a vieţii mele...", i-a scris Creţu lui Powell pe 14 noiembrie 2011, potrivit publicaţiei New York Daily News.

Potrivit publicaţiei, Creţu i-a trimis şi numeroase fotografii, inclusiv fotografii în care apare în bikini şi într-o cadă, însă afecţiunea sa pentru generalul american pare că nu a fost niciodată împărtăşită. "Nu am crezut că la (vârsta de) 43 (de ani) pot să plâng atât de mult pentru un bărbat, ca o adolescentă", i-a scris ea în Ajunul Crăciunului, în 2010.

Creţu părea în continuare îndrăgostită în 2011. "Nu spune nimeni să mergem în pat.Vreau doar să te văd, nimic altceva", i-a scris ea în acel an, potrivit New York Daily News.

Într-un răspuns la întrebări din partea site-ului TheSmokingGun.com, fostul general de patru stele insistă, într-un comunicat, că nu i-a fost necredincios soţiei sale, Alma. "A fost o prietenie care a devenit foarte personală pe e-mail", a spus Powell site-ului. "Îmi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adoră, de la reuniuni de familie, de la şedinţe oficiale de lucru, de la căsătorie şi nişte poze în costum de baie... Niciodată nimic nepotrivit", a subliniat el.

Powell a declarat că a cunoscut-o pe Creţu în urmă cu aproximativ zece ani, în timp ce era secretar de Stat al fostului preşedinte George W. Bush, iar ea era purtător de cuvânt al preşedintelui României Ion Iliescu. El subliniază că s-au întâlnit personal "o dată sau de două ori" în ultimii opt ani.

Creţu, membră a Partidului Social-Democrat (PSD), a fost aleasă în 2007 membră a Parlamentului European (PE). În prezent, ea este vicepreşedintă a grupului Alianţei Progresive a Socialiştilor şi Democraţilor în PE. Ea s-a căsătorit în 2012 cu omul de afaceri Ovidiu Rogoz.

Ion Mihai Pacepa, 85 de ani, sugera în aprilie 2013 că în spatele idilei Crețu-Powell ar sta o operațiune a serviciilor secrete, articol care nu este însă decât un atac la adresa istoricului Larry Watts, cel care sugerat în lucrările sale că Pacepa a fost un spion al KGB, a cărui dezertare în SUA urmărea să strice relațiile dintre București și Washington

Fostul adjunct al sefului DIE din perioada 1972-1978 comenta informațiile privind relatia amoroasă dintre Corina Crețu și Colin Powell, sugerând că actualul europarlamentar român ar fi fost un pion într-o operațiune gestionată de serviciile secrete române și ruse.

Iată argumentația lui Pacepa.

'’Va amintiți cum vizitatorii solitari la Moscova sau în alte capitale ale fostului bloc sovietic cădeau pradă unui anumit tip de scenariu al capcanelor sexuale? Am trăit fericiți cu iluzia că după ’’căderea comunismului’’, aceste modalități de recrutare specifice Războiului Rece au devenit istorie.

Însă lupul își schimbă părul, dar năravul ba. O nouă generație de agenți sexy și inteligenți – cunoscuți în trecut drept ’’rândunici’’ – este încă printre noi. Dar acum ei activeaza peste tot în lume, în special la conferințele internaționale, acolo unde își etalează recomăndarile politice impresionante și îmbrăcămintea foarte sexy.

Din nefericire, am aflat recent că un mare patriot american și un om onorabil, stimatul general de patru stele Colin Powell, ar putea să fi fost ținta unei asemenea capcane a serviciilor secrete. Nu știm exact când a început această relație și nici cât de intimă a devenit din punct de vedere fizic. Powell a negat public că a fost o aventură și ar putea fi considerat nevinovat. Dar există câteva date certe desprea celalată jumatate a relației, date care sugerează ca aceasta a fost modelată după matrița KGB-ului’’, începe articolul semnat de Pacepa.

’’Atrăgătoarea blondă Corina Crețu, acum membră a Parlamentului European, unde este vicepreședinta Alianței Progresiste a Socialiștilor și a Democratilor, este seducătoarea de care vorbim. Într-o carte din 2011 semnată de Eugen Mihaescu, un caricaturist celebru din perioada Războiului Rece, pentru New York Times, Crețu este numită ’’curteanul roșu al cabinetului stalinist’’.

Să o privim mai cu atenție pe Crețu: Tatăl ei a fost un comunist care a studiat la Moscova, la fel ca și Ion Iliescu, fostul președinte timp de trei mandate al României post-Ceaușescu. Tatăl lui Iliescu, care și-a numit copilul Ilici, în onoarea lui Vladimir Ilici Lenin, și-a dedicat viața Cominternului, brațul internațional al Partidului Comunist’’, scrie Pacepa, încercând să argumenteze pornind de la nimic o operațiune îndreptată de serviciile românești împotriva lui Colin Powell.

Iar apoi, fostul sef al spionajului comunist îi introduve în ecuație pe Ioan Talpeș și pe istoricul Larry Watts, abandonând total firul presupusei operațiuni în care ar fi fost implicată Corina Crețu. ’’La finalul anilor ’90, Iliescu a adus-o pe Crețu la Cotroceni și i-a dat o funcție echivalentă cu cea de membru al cabinetului. La acea vreme, consilierul pe probleme de securitate națională era generalul Ioan Talpeș, care a fost adjunctul fratelui lui Ceausescu, Ilie, comisar politic al Armatei României dominată de sovietici. Consilierul lui Talpeș pe Statele Unite din acea vreme era un ’’istoric american’’, Larry Watts, a cărui poveste de dragoste cu România a început în timpul ’’epocii de aur’’, și care acum s-a mutat într-o frumoasă vilă deținută de serviciile de spionaj ale României.’’

’’În primii ani ai post-comunismului, Ion Iliescu și serviciile sale de intelligence au continuat să trateze SUA drept principalul inamic al României – un termen pe care Kremlinul îl foslosește încă – și serviciile românești ajutau încă Moscova să recruteze diplomați acreditați la București. Mark Sullivan, secretar I la Ambasada SUA în România, a fost ținta unei asemenea operațiuni, condusă de fostul ofițer KGB Fiodr Bodnari. Am vorbit despre acest caz în articole publicate în România în anii 1990. Sullivan a refuzat sa colaboreze cu Moscova și a fost rechemat la Washington.

Un succes a fost înregistrat în cazul lui Harold Nicholson, șeful CIA în România din 1990 până în 1992, care a fost recrutat de serviciile rusești, cu sprijinul României. În 1997, Nicholson a fost condamnat la 23 de ani si 7 luni de închisoare pentru spionaj. Este cel mai important oficial al CIA condamnat pentru spionaj în favoarea unei puteri străine’’, scrie Pacepa.

’’În toate operațiunile comune împotriva Statelor Unite au fost puține, daca nu cumva nicio țintă atât de atractivă pentru spionajul rus precum Colin Powell. Este un respectat afroamerican (rasa este considerată în mod automat o vulnerabilitate de FSB, urmașul KGB-ului). A fost consilier pentru securitate națională al președintelui, comandant al statului major interarme și secretar de Stat. Posibilutatea de a deveni și președinte al SUA trebuie să fi fost încă un argument pentru Moscova.

Să fi fost cochetariile sale cu Corina Crețu scheletul din dulapul lui Powell, din cauza căruia acesta a refuzat cu încăpățânare să candideze la președinție? Să fi doar un flirt neinsemnat pe internet între un oficial SUA și o tânără blonda socialistă, agent al unei alte țări? Sau a fost o operațiune pentru recrutarea și compromiterea generalului Powell, care ar fi fost una dintre cele mai îndrăznețe acțiuni de subminare a securității SUA din ultima vreme?’’, se întreabă Pacepa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.