Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine era Tinel Timu, dezvoltatorul imobiliar de origine română asasinat în Canada

tinel timu

Cine era Tinel Timu, dezvoltatorul imobiliar de origine română asasinat în Canada

Dezvoltatorul imobiliar Tinel Timu, care a fost împușcat mortal joi dimineață în faţa casei sale dintr-o suburbie a oraşului canadian Montreal și a cărui asasinare ar putea avea legătură cu crima organizată, are o poveste de viață controversată.

Vestea morții lui Tinel Timu i-a șocat pe canadienii și românii care l-au cunoscut.

„Îmi era ca un tată. Sunt într-adevăr surprins pentru că, sincer, aici toată lumea îl iubea. Era iubit de toată lumea! ”, mărtiurisea Yoandy Almeida, potrivit potrivit Observatornews.ro.

„Era o persoană magnifică!”, a spus și Stefano Sifakis, o altă cunoștință din Canada.

Cine era Tinel Timu

Tinel Timu (61 de ani) controla mai multe societăţi imobiliare din Canada şi era considerat un om de afaceri de succes, potrivit sursei citate.

Afaceristul, al cărui nume ar fi legat de acuzații de corupție, s-a născut în România și a emigrat cu familia în Canada pe când avea doar 15 ani. În urmă cu trei ani, mărturisea că deţine peste 700 de apartamente în zona Montreal.

Medaliat de Adunarea Naţională din provincia Quebec

Tinel Timu avea o relație foarte bună cu membrii comunității de români din Canada. În urmă cu opt ani, la un complex sportiv deţinut de el, a organizat o festivitate de Ziua Naţională, la care a invitat în jur de o mie de persoane. A fost medaliat de Adunareai Naţională din provincia Quebec, care l-a descris drept un „cetăţean pasionat" şi „un lider excepţiopnal".

În 2022 a fost arestat într-un dosar de corupţie, fiind acuzat că a încercat să cumpere angajați ai administrației municipale din Montreal pentru a obține permise şi avize de construcţie.

Presă canadiană vorbește despre două momente controversate din viața afaceristului de origine română, potrivit Stirileprotv.ro.

Unul dintre ele este chiar amintita sa arestare de către Unitatea Permanentă Anticorupți din Canada, anul trecut, în septembrie, alături de una dintre angajatele sale, pe motiv că ar fi încercat să corupă angajați ai administrației din Montreal pentru a obține avantaje necuvenite.

Al doilea moment controversat este plasat acum aproape zece ani, când românul a fost exclus dintr-o ședință de consiliu municipal dintr-o suburbie din afara Quebecului pentru că și-ar fi promovat prea vehement un proiect imobiliar, într-o veche fabrică de cărămidă dezafectată.

Afaceristul Tinel Timu avea și în România, la Constanţa, un proiect imobiliar privind construirea unei clădiri de apartamente, potrivit Observatornews.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.