Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Alexandru Cătălin Ioniță, propunerea ministrului Dan pentru șefia Poliției Române

politia romana

Cum şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, este pe făraş, demiterea lui fiind solicitată premierului de către ministrul de Interne, Carmen Dan a venit şi cu propunerea unui posibil înlocuitor. Alexandru Cătălin Ioniță este propunerea ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru funcția de șef-interimar al Poliției Române.

Citeşte şi: Liviu Pleşoianu îi DESFIINŢEAZĂ pe protestatarii #Rezist: 'Strigi 'Ciuma roşie', eşti nepoţelul lui Goebbels...'

"Am cerut premierului împuternicirea pe o perioadă de 6 luni a domnului chestor Cătălin Ioniţă, acesta având un mandat explicit de a finaliza diagnoza de sistem cerută ieri", a declarat Carmen Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Alexandru Cătălin Ioniţă are 41 de ani şi din 2016 este directorul Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI, potrivit NEWS.RO.

Ioniţă este absolvent de studii superioare de lungă durată cu diplomă de licenţă Academia de Poliţie Al. Ioan Cuza, Bucureşti – Facultatea de Drept, Specializarea Combaterea Criminalităţii Economice şi a urmat studii postuniversitare Universitatea Bucureşti – Facultatea de Drept - Criminalistică. El a urmat mai multe cursuri de specializare, iar în 2012 a obţinut doctoratul la Academia de Poliţie "Al. Ioan Cuza".

În perioada 1998 - 2000 a fost ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1 Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, apoi timp de şapte ani a fost şef compartiment în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1, iar apoi, până în 2012 a a fost şef serviciu al Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1.

În 2012, Ioniţă a devenit pentru scurt timp Şef serviciu la Serviciul de combatere a corupţiei şi a infracţiunilor comise în sfera instituţiilor bugetare din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, în acelaşi an fiind numit director adjunct al Direcţiei de Investigare a Fraudelor, post ocupat până în 2013.

În 2013 - 2014 a fost director adjunct al Direcţiei de Investigare a Fraudelor, din 2014 până în 2016 director al Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, iar din 2016 ocupă funcţia de Director general al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Cătălin Ioniţă este căsătorit şi are cinci copii.

Conform declaraţiei de avere, deţine 25% dintr-un teren agricol de  18.174 de metri pătraţi în Ilfov şi tot în proporţie de 25% deţine şi 217 metri pătraţi de teren intravilan în Bucureşti, ambele cumpărate în 2015 şi deţinute în coproprietate cu mama şi cu soţia.

El are împreună cu soţia două case în Bucureşti, de peste 200 de metri pătraţi, cumpărate în 2006 şi în 2012 şi a moştenit şi un apartament de 55 de metri pătraţi tot în Capitală.

Cătălin Ioniţă deţine un autoturism Daewoo - Matiz şi o maşină Skoda, ambele produse în 2003.

De asemenea, el are un cont bancar de 404.235 de lei deschis în 2009.

În 2016 a obţinut venituri de 145.961 de lei din salariu, 24.600 de lei în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi 201.960 de lei din închirierea unei case. Soţia sa lucrează la STS, obţinând un salariu de 32.913 lei.

Citeşte şi: Ministrul Carmen Dan, mesaj DUR pentru şefii din Poliţie: Să se aştepte să PLECE! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.