Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este candidatul ALDE la primăria Craiova

alde_97349000

La Dolj ALDE merge singur în alegeri, iar președintele președintele ALDE Craiova Mircea Năstase va candida pentru funcția de primar al orașului.

În cursul zilei de marți, 22 martie, au fost validați 17 candidați ai ALDE pentru o serie de primării doljene.

”În Craiova, de o bună bucată de vreme, discutând cu conducerea filialei, ne-au întrebat ce planuri politice avem în contextul în care noi anticipam semnarea unui protocol de posibilă colaborare cu PSD-ul. Și organizația din Dolj ne-a spus: Domne, noi vrem să mergem complet separați. Avem obiectivele noastre, avem ambiția noastră, vrem să demonstrăm că putem să participăm singuri în alegeri. Și le-am spus că dacă vom ajunge la o eventuală înțelegere cu PSD- ul, această înțelegere nu va fi una obligatorie, ci va fi una facultativă pentru organizațiile care cred că pot să-și maximizeze rezultatele într-o anumită direcție. Așadar am salutat această decizie, am respectat-o, mă bucură că au adoptat această atitudine care dovedește încredere în sine, curaj, și capacitate politică și organizatorică. Nu pot să mă laud că toate organizațiile noastre din țară întrunesc aceste calități, dar mă bucură că la Dolj avem o conducere organizată de domnul deputat Cupă, de domnul președinte executiv Ghinea, de domnul profesor Năstase, care este președintele organizației municipale Craiova și candidat al nostru la municipiu, care au hotărât să își ia soarta în mâini și să lupte de unii singuri. Vreau să le adresez cuvintele mele de apreciere și în același timp să îi asigur de toată susținerea mea”, a declarat copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Copreședintele ALDE a explicat că au fost realizate sondaje în peste 20 de județe, dar și în sectoarele din București. Obiectivul ALDE este acapararea electoratului de centru- dreapta, care nu este același tip de electorat în toată țara.

„Acesta este și motivul pentru care, spre exemplu, la București am considerat împreună cu colegii mei din conducerea partidului că soluția cea mai bună pentru ALDE și în planul tactic, adică alegerile locale, și în planul strategic, însemnând alegerile de la toamnă, este de a merge singuri pentru a ne consolida identitatea, pentru a ne mări vizibilitatea. (…) Când spun venind în așteptarea electoratului liberal vă pot spune că rezultatele sondajelor ne-au indicat acest lucru foarte clar, care sunt așteptările acestuia – electoratul liberal își dorește într-o proporție covârșitoare să mergem singuri pe listă. Sigur că acest lucru nu aș putea să spun că se manifestă identic în toate zonele. Am făcut sondaje nu pe județ, am făcut în general pe capitalele de județ. În orașele mai mici, unde ponderea votului politic este mai redusă, lucrul acesta se observă mai puțin, dar în orașele mari, unde ponderea votului politic e mare, cum e bineînțeles și Craiova, dar și alte orașe mari cum e Timișoara, Arad, unde am mai făcut sondaje, se vede lucrul ăsta. București nu vă mai spun. Și atunci am luat această hotărâre de a merge separat pe listele pentru alegerile locale”, a spus Călin Popescu - Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.