Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Cseke Attila, propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Consiliul Permanent al Uniunii a decis asupra persoanelor desemnate pentru funcțiile de miniștri.

Consiliul permanent i-a votat pe Kelemen Hunor pentru funcția de viceprim-ministru, Cseke Attila pentru funcția de ministru desemnat al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației, pe Tánczos Barna pentru funcția de ministru desemnat al Mediului, Apelor și Pădurilor, iar pe Novak Eduard pentru funcția de ministru desemnat al Tineretului și Sportului.

Cseke Attila, de pregătire jurist, specialist în administrație publică, are o experiență semnificativă în administrația centrală și legiferare. Este unul din legiuitorii care au elaborat Codul Administrativ al României, în formatul adoptat de Parlament și preluat ulterior de Guvernul social-democrat.

Potrivit UDMR, cea mai importantă realizare a mandatului său de ministru al Sănătății este descentralizarea sistemului sanitar din România, măsură care a rezultat în renovarea și dotarea atât de necesară a spitalelor din țară, Este membru al Parlamentului României din 2008, iar în ultimul mandat a fost liderul senatorilor UDMR. În timpul mandatului său a militat pentru dezvoltarea rețelei de autostrăzi din România.

Cseke Attila a obținut diplomă de jurist de la Universitatea din Oradea, diplomă de masterat în drept privat, și a urmat studii postuniversitare în specializarea drept public. Născut în municipiul Marghita din județul Bihor, este căsătorit și are doi copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.