Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este dentistul care conduce protestul din Piața Victoriei pe 10 august

Realitatea.net
tommy tomescu

„Diaspora pentru România”, cea care a cerut autorizație pentru mitingul din 10 august, este reprezentată de Tomy Tomescu, un dentist român stabilit în Londra. Anul trecut, aceeași asociație a cerut autorizație, dar s-a retras cu câteva zile înainte de mitingul violent din fața Guvernului, potrivit Mediafax.

„Diaspora pentru România” este un grup de acțiune civică constituit din cetățeni români din Diaspora dar și din România, se arată pe site-ul organizației. “Identificând problemele Diasporei vom găsi soluții acestora, în același timp realizînd o largă coeziune a Diasporei”, menționeazăs sursa citată.

Una dintre acțiunile în care membrii „Diaspora pentru România” sunt implicați acum este „Mitingul Diasporei” planificat pentru azi 10 august. Anul trecut, reprezentanții „Diaspora pentru România” au cerut autorizație pentru mitingul din Piața Victoriei, dedicat Diasporei, însă s-au retras chiar înainte de manifestație spunând că reprezentanții primăriei nu le-au dat asigurări suficiente că protestatarii sunt în siguranță.

În data de 8 Ianuarie 2019, reprezentantul Grupului Diaspora Pentru România Tommy Tomescu a discutat cu Comisia de Ordine Publică din cadrul Primăriei Municipiului București posibilele condiții de aprobare a mitingului Diasporei din 10 august 2019, în contextul violențelor din 2018.

Conform sursei citate, persoană responsabilă cu conducerea adunării publice ‘’Mitingul Diasporei’’ este Dr Tommy Tomescu, DMD – Londra, Marea Britanie.

Organizator pentru cei din țară: Claudiu Mărginean, Asociația CLAUDIU (Cei Lasați Acasă Urmează Drumul Iminentei Uitări) – Cluj, România.

Coordonatorul programului privind Votul si Sectiile de Vot din Diaspora: Gabriel Ursescu - Stockholm, Suedia.

Tomy Tomescu a studiat și s-a calificat ca dentist în București. În 2007, pe vremea când era încă student, a lucrat în Marea Britanie în construcții și curățenie.

În anul 2010, a revenit în Marea Britanie și a început să lucrez ca asistent de stomatologie până în momentul în care Colegiul Medicilor Dentiști din Marea Britanie a procesat documentele de recunoaștere a calificării ca medic dentist.

Din aprilie 2011, Tomescu muncește ca dentist în Londra şi a înfiinţat o asociaţie a dentiştilor români pentru cei aproximativ 400 de medici stomatologi care lucrează în Marea Britanie.

Este copreşedinte al Asociaţiei împotriva Discriminării Românilor şi Bulgarilor şi preşedintele Particului Europenilor, formaţiune politică pe care a înfiinţat-o în 2014 pentru a apăra interesele imigranţilor din Europa Centrală şi de Est.

În 2014, Tommy Tomescu anunța că depune plângere la secția de poliție împotriva lui Nigel Farage pentru că acesta a declarat că nu trebuie să existe români pe strada lui.

“Urmăresc evenimentele din România și diaspora neezitând să iau atitudine împotriva oricărui politician sau reprezentant care ar trebui să țină cont în permanență de respectarea cetățenilor și a legilor țării. Sunt implicat în mod activ în viața cetățenilor români aflați în diaspora și voi continua să fiu, indiferent de schimbările care pot avea loc pe parcurs”, își face Tomy Tomescu prezentarea pe un site.

Citește și: Ștefan Bănică Jr. a publicat o poză cu Alexandra Măceșanu și își exprimă furia în cazul Caracal: 'Mi s-a strâns inima cât un purice' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.