Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este discriminat în Marea Britanie după referendum?

Odată cu apariția rezultatelor referendumului de ieșire a Marii Britanii din UE, mai mulți cetățeni britanici au început să hărțuiască "imigranții" și să le spună să plece acasă sau să profereze insulte. Deși, teoretic, Brexitul se face pentru a stopa influxul de polonezi, români și bulgari, aceștia nu se disting neapărat în mulțime. Cei mai afectați par a fi pakistanezii și alte naționalități care pot fi recunoscute după aspect, precum și femeile musulmane care îșî acoperă părul. În mod ironic, unii dintre aceștia sunt născuți și crescuți în Marea Britanie.

În discuțiile din redacție s-a speculat și că romii ar putea fi ținta unor astfel de abuzuri (în măsura în care sunt "vizibili") însă probabil sunt mai puțin dornici să publice relatări în social media.

Un grup de Facebook a fost creat pentru a centraliza unele din poveștile acestor abuzuri. Exemplele de mai jos sunt de pe acest grup. Nu putem, desigur, garanta veridicitatea fiecăruia dintre ele.


content-image"Mă doare'n p..., am votat pentru plecare (din UE, n.red) deci ai face bine să-ți muți c... de chinezoi din cale amea șî să îl duci înapoi în China. Și să iei și nenorocita de de familie de chinezoi cu tine pentru că voi, chinezoii, sunteti peste tot. Curva dracului de chinezoaică ce ești", ar fi spus un cetățean britanic unei femei de origine chineză care nu se dădea din calea sa.

content-image

Un dialog prin mesaje sună astfel:

-Ce votezi. Să ieșim sau să rămânem în UE"

- Votez ca p...le de polonezi sa plece.

 

content-image

"Copii noștri din fiecare oraș au fost violați de către musulmani și străini", susține altcineva.

Alte povești vorbesc despre invocarea prezenței românilor ca motivație pentru votul de ieșire din UE.

Premierul britanic a condamnat ieri în Parlament aceste acte și a declarat că forțele de poliției sunt suficient finanțate și au la îndemână legislația necesară pentru a a face față.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.