Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Lucian Georgescu, noul ministru al Cercetarii

Impact EST
Lucian Georgescu

Lucian Georgescu, propus la Ministerul Cercetării și Inovării este preşedintele Senatului Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi și secretar de stat pentru relaţia cu parlamentul şi afaceri europene în cadrul Ministerului Cercetării şi Inovării din februarie 2017.

Georgescu a absolvit Facultatea de Chimie şi Tehnologie Chimică la Institutul Politehnic Iaşi (1980-1985), potrivit CV-ului său postat pe http://www.research.gov.ro/. A fost doctorand între 1993-1997, susţinând teza de doctorat în domeniul ”Ştiinţele vieţii”, Universitatea ”Francois Rabelais” (Tours, Franţa).

A efectuat studii post-doctorale la Universitatea ”Francois Rabelais” şi la Institutul de Nutriţie Amboise, Franţa (1997-1998).

În septembrie 1988 şi-a început activitatea de cadru didactic la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi, fiind pe rând asistent asociat, asistent, şef lucrări, conferenţiar, profesor.

A predat în perioada 1994-1998 la Universitatea ”Francois Rabelais” (Tours, Franţa) şi a fost, în perioada august 2005-iunie 2007, profesor invitat la Appalachian State University, Carolina de Nord, SUA.

Din iulie 2006 este conducător de doctorat. A fost decan al Facultăţii de Ştiinţe şi Mediu, membru al Senatului Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi (decembrie 2007-martie 2012).âDin martie 2012 este preşedintele Senatului Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi. Este secretar de stat pentru relaţia cu parlamentul şi afaceri europene în cadrul Ministerului Cercetării şi Inovării din februarie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.