Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este ministrul care știa despre problemele Hexi Pharma (surse)

facebook.com
hexipharma

În luna mai, Comisia SRI din Parlament informa că nu există legături între Serviciu și Hexi Pharma. Din contră, SRI a trimis în ultimii 6 ani informări către beneficiarii legali cu privire la dezinfectanții din spitale, inclusiv către ministrul Sănătății. Numele ministrului Sănătății care a primit informările nu a fost făcut public, însă surse din sistemul medical au precizat pentru stiripesurse.ro că este vorba despre Nicolae Bănicioiu.

Potrivit surselor menționate, Bănicioiu (ministru în perioada 5 martie 2014 – 17 noiembrie 2015) a primit informări de la SRI, în aprilie 2015, cu privire la dezinfectanții Hexi Pharma de la Spitalul Județean Cluj. Ministrul ar fi comandat controale în urma informărilor primite. În mod ciudat, nu se știe nici până azi care au fost rezultatele controalelor comandate de fostul ministru al Sănătății. Public, Corpul de Control nu a luat nicio măsură. Mai mult, Bănicioiu a susținut încă de la izbucnirea scandalului că nu știe nimic despre subiectul Hexi Pharma. „Cât am fost ministru am primit foarte multe informări, dar nu-mi amintesc de ceva special”, declarat fostul ministru, pentru tolo.ro, la începutul lunii mai.

În perioada 2011-2016, SRI a transmis în total 115 documente de informare către președinte, prim-ministru, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, ministrul Sănătăţii, alţi miniştri şi responsabili din domeniul securităţii naţionale, în care erau vizate infecţiile intraspitaliceşti sau care abordau şi acest subiectul. Totodată, au fost trimise 388 de astfel de informări către prefecţii şi preşedinţii de consilii judeţene din majoritatea judeţelor. SRI a transmis organelor de aplicare a legii 22 de documente de informare, care cuprindeau indicii privind întrunirea elementelor constitutive ale unor infracţiuni.

Vezi și: EXCLUSIV Reacția lui Titus Corlățean după votul din Senat: Mă întreb dacă mai merită / VIDEO

+++

Informaţiile cu privire la dezinfectanții diluați furnizați de compania Hexi Pharma au fost scoase la lumină de jurnaliştii Cătălin Tolontan, Mirela Neag şi Răzvan Luţac, în cadrul unei anchete ample publicate în Gazeta Sporturilor. În urma scandalului stârnit de dezvăluirile de presă, ministrul Săntății a comandat ample controale care au scos la iveală probleme de acest gen în zeci de spitale. Compania Hexi Pharma și-a încetat activitatea, ministrul Patriciu Achimaș Cadariu a demisionat, iar totul a culminat cu moartea lui Dan Contrea, patronul Hexi, într-un accident rutier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.