Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este noul sfânt ocrotitor al orașului care i-a dat lumii pe Nadia Comăneci, Loredana Groza și pe cel mai bogat român

spynews.ro
nadia comaneci

Primăria Onești l-a desemnat, duminică, pe Sf. Domnitor Ștefan cel Mare ca ocrotitor al orașului. Decizia a fost votată în unanimitate de membrii Consiliului Local. Primarul Oneștiului, oraș care a dat-o lumii pe Nadia Comănești, este Victor-Laurențiu Neghină, de la PMP. Nadia Comăneci, Loredana Groza și  Daniel Dines, cel mai bogat om din România, sunt printre cei mai cunoscuți români născuți în Onești.

Părintele Ioan Bârgăoanu, Protopopul de Onești, a transmis „aleasă recunoștință reprezentanților Consiliului Local al Municipiului Onești” și le-a mulțumit clericilor din protopopiat, scrie basilica.ro.

„Mulțumim cu smerit gând și apreciere sinceră Arhiepiscopului Ioachim, care a binecuvântat acest proiect duhovnicesc și susținut prin hotărârea luată în Permanența Consiliului Eparhial și forurile superioare bisericești! Cu această binecuvântare s-a împlinit astăzi bucuria meritată pentru oneșteni. De asemenea, gândul nostru se îndreaptă spre iubitorii Sfântului Voievod Ștefan, profesori, învățători, ingineri, diriguitori de instituții sau asociații creștine, angajaților Primăriei Onești, binecredincioșilor creștini care de-a lungul timpului au inițiat și susținut această idee ce astăzi, 20.02.2020, a căpătat Certificat de naștere!”, ”, a scris părintele protopop pe Facebook.

Demersurile pentru desemnarea sfântului domnitor ca ocrotitor al municipiului au durat câțiva ani. Celălalt ocrotitor al orașului este Sf. Ier. Nicolae.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.