Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este omul din spatele loviturii militare eșuate din Republica Belarus

vestidinrusia.ro
Michael Carpenter

Lovitura militară eșuată din Republica Belarus a fost condusă de unul dintre consilierii președintelui Statelor Unite, Joe Biden, pe nume Michael Carpenter (în imagine), a anunțat postul de televiziune belarus ”ONT”, informație preluată de agenția ”Minsk-Novosti”.

Jurnalișii au menționat că fostul consilier al ministerului american al Apărării pentru Rusia și Eurasia ”știe multe” despre cum au fost planificate acapararea puterii în republică și asasinarea președintelui țării, Aleksandr Lukașenko, din moment ce el a fost cel care i-a coordonat pe toți cei implicați.

Autorii materialului au informat, de asemenea, că toate persoanele reținute dau, deja, declarații prin care și-au recunoscut vinovăția și au prezentat fragmente de înregistrări video, unde Aleksandr Feduta și alți indivizi implicați în operaținea conspirativă recunosc că au planificat să înfăptuiască o lovitură de stat și să-l lichideze, fizic, pe liderul belorus.

De menționat că însuși președintele Lukașenko a relatat, anterior, despre cum, împotriva lui și a fiilor lui, a fost pusă la cale o tentativă de asasinat. Unii dintre complotiști au fost reținuți la Moscova cu sprijinul FSB, iar alții, în Belarus. Potrivit liderul de la Minsk, în toate astea au fost implicate FBI și CIA.

De asemenea, în ajun, șeful statului a dezvăluit o serie de detalii despre tentativa de asasinat care s-a pregătit împotriva lui și de preluare a puterii în țară, anunțând un film de investigație pe această temă, realizat de postul de televiziune ”ONT”, care ar urma să fie difuzat săptămâna următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.