Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine îi dă brânci lui Ponta spre PRU

Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Victor Ponta cameramani bruscat

Ponta e încă nehotărât dacă să rămână în PSD și să folosească PRU doar ca pe o jucărie politică de negociere sau să se lase prins de căutătorii lui PokePonta din PRU.

Cineva vrea să-i dea o mână de ajutor ca să se hotărască mai repede.

Dacă rămâne în PSD, are garantat locul de parlamentar și imunitatea. Imunitatea, da, foarte importantă, pentru că, uite vin vremuri grele la DNA. Astăzi, control judiciar, mâine, cine știe...

Rămânând acolo însă îl acceptă pe Dragnea drept stăpân și are o botniță asigurată după parlamentarele din 2016. După cum s-a văzut, discursul oficial al noului PSD; cu Dragnea cel Cuminte șef, față de justiție și statul de drept a devenit unul extrem de ponderat.

Plecând la PRU există o șansă (totuși, să recunoaștem, foarte mică) să nu devină parlamentar și să rămână fără imunitate, adică la dispoziția fostului său contracandidat, Iohannis.

Ponta primește azi, odată cu vizita la DNA și acuzele care i se aduc, un nesperat balon de oxigen. Este încă popular și se poate victimiza. Colegii din PSD nu îl apără, justiția îl prigonește, PRU e singurul care se strânge în jurul lui (împreună cu foști colegi din PSD trecuți la partidul lui Țepeș).

O mică problemă ar fi totuși. În PRU, Ponta trebuie să-și calibreze discursul pe naționalism și demonizarea străinilor care au pus gând rău țărișoarei. Comunicatul DNA nu prea îl ajută, sugerând că Ponta a mituit tocmai un asemenea lider străin de talie internațională (se pare că e vorba de Tony Blair) pentru endorsement în campania din 2012.

Cine are interesul să-l împingă pe Ponta în barca PRU? Plecând la PRU Ponta va smulge măcar 5 puncte din avansul PSD în fața liberalilor. Probabil că un cineva care ar vrea ca PSD și PNL să fie umăr la umăr în seara de 11 decembrie și să poată construi o mare coaliție PSD-PNL, de pe poziții egale, cu Cioloș premier.

Cu sau fără ajutorul lui Ponta, asta se va întâmpla oricum. Dacă Ponta se va hotărî să pună umărul, începând de azi, va fi și în avantajul lui. Va avea o platformă de pe care să tune și să fulgere împotriva justiției și intereselor străine care o controlează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.