DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cine minte, cine spune adevărul? Noi detalii despre presupusa demisie a lui Mircea Dumitru din CNATDCU/ UPDATE

Agerpres
mircea dumitru

UPDATE: "Referitor la solicitarea dvs. precizez faptul ca, in data de 2 februarie 2018, a fost transmis mesajul cu demisia domnului Rector Mircea Dumitru pe adresa coordonatorului secretariatului tehnic CNATDCU (Ion Ciuca) si catre UEFISCDI (Marlena Rotar)", a precizat Marlena Rotar, şef Birou Analiza Date Institutionale si Secretariate Consilii pentru Invatamantul Superior, Directia Invatamant Superior, pentru STIRIPESURSE.RO.

Mircea Dumitru, rectorul Universității București și fost ministru al Educației în Guvernul Cioloș, susține că a demisionat din Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), deși Ministerul Educației infirmă primirea unei asemenea solicitări.

După ce a atacat STIRIPESURSE.RO pentru publicarea unui răspuns oficial al Direcției Generale Învățământ Universitar din cadrul Ministerului Educației, Mircea Dumitru a afirmat, pe pagina sa de Facebook: „Am transmis demisia la CNATDCU și la UEFISCDI.” Niciuna dintre cele două structuri nu confirmă înregistrarea unei cereri de demisie.

Cronologie:

29 ianuarie 2018: Mircea Dumitru a făcut anunțul demisiei din CNATDCU, după ce ministrul Valentin Popa a fost audiat în comisia de specialitate din Parlament. Rectorul Universității București invoca o afirmație a lui Valentin Popa despre problema plagiatelor și dificultățile de exprimare ale noului ministru.

30 ianuarie 2018: Mircea Dumitru îl felicita pe Valentin Popa, pe grupul de WhatsApp din care fac parte membrii Biroului Permanent al Consiliului Național al Rectorilor, pentru inițiativa de a introduce cursuri de etică academică în universități.

8 februarie 2018: Secretariatul tehnic al CNATDCU a transmis un răspuns oficial, la solicitarea STIRIPESURSE.RO, în care afirma nu s-a înregistrat cererea de demisie a lui Mircea Dumitru.

9 februarie 2018: Pe pagina de Facebook, Mircea Dumitru acuză STIRIPESURSE.RO de minciună, după publicarea răspunsului oficial al CNATDCU, susținând că a transmis demisia sa atât prin email, cât și în format letric (pe hârtie). La scurt timp, Dumitru afirmă, într-un comentariu la propria postare, că a trimis demisia la CNATDCU și la UEFISCDI.

10 februarie 2018: Adrian Curaj, directorul general al UEFISCDI (Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării), afirmă, într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO, că asemenea cereri de demisie nu se depun la UEFISCDI. „Ministerul asigură secretariatul CNATDCU. Dacă este să primească, ei primesc astfel de cereri. Dacă UEFISCDI primește, îl trimite imediat la minister, acolo fiind secretariatul”, a precizat Adrian Curaj. Cu alte cuvinte, orice demisie trimisă la UEFISCDI este imediat trimisă la structura care a confirmat pentru STIRIPESURSE.RO că nu s-a înregistrat o asemenea cerere.

Desigur, există posibilitatea unei erori tehnice, în urma căreia atât demisia trimisă în format electronic, cât și demisia trimisă în format letric să se fi pierdut pe drum. În acest caz, Mircea Dumitru ar putea să prezinte dovada demisiei, nu să acuze pe nedrept minciuni de presă. Dacă o asemenea dovadă nu există (a unei demisii anterioare datei de 8 februarie 2018), domnul rector și-ar putea începe conferința de duminică, de la Teatrul Național, prezentând scuze publice pentru propria minciună.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.