Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine poate fi imunizat cu a treia doză de vaccin anti-COVID în Moldova

Bio-Infomedia
vaccin arnm

Lucrătorii medicali şi persoanele care au maladii cronice, au suferit un transplant de organe, sunt bolnavi de cancer sau au imunodeficienţe severe, inclusiv HIV/SIDA, vor fi primii care vor fi imunizaţi cu a treia doză de vaccin.

Potrivit autorităţilor din sănătate, vor fi eligibili pacienţii care au atins vârsta de 18 ani şi au schema completă de vaccinare, relatează Mesager, transmite Știri.md.

„Doza trei de booster se va indica cetăţenilor cu cel puţin şase luni după vaccinarea completă, la fel persoanelor cu imunitate sever compromisă şi persoanelor care lucrează în sistemul medical sau educaţional. Prioritate vor fi persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani cu imunitate sever compromisă şi lucrătorii medicali”, spune Ninel Revenco, specialist în imunizare.

Oamenii cu care am vorbit au păreri împărţite privind imunizarea anti-COVID. Totuşi, cei mai mulţi din aceştia au spus că vor merge pentru a primi şi a treia doză de vaccin.

„Sigur că trebuie, numaidecât trebuie să se vaccineze toţi. Noi suntem pentru, noi ne-am vaccinat şi acuş o să vină vremea să ne vaccinăm din nou”

„Atâta timp cât eficienţa vaccinului nu este foarte mare, eu sunt împotrivă, dar fiecare cum gândeşte. Ne vaccinăm pentru că acesta este sistemul, asta este politica. - Avem de ales? –Nu”.

„Dacă este necesar trebuie să o facem, pentru că dacă o s-o facem vor fi mai puţine cazuri de infectare şi o să scăpăm mai repede de virus, cred”.

„Eu sunt vaccinată. Dacă va fi nevoie să administrez a treia doză, atunci o voi face, sunt pregătită. Dar ceea ce priveşte imunizarea copiilor sunt categoric împotrivă”, spun oamenii.

Până în prezent, au fost administrate peste un milion 500 de mii de doze de vaccin, aproape 900 de mii de persoane au schema completă.

Începerea imunizării cu doza a treia de vaccin anti-COVID a fost discutată la Comisia locală în data de 26 octombrie.

1172

Vaccinarea anti-COVID-19 trebuie să fie obligatorie în R. Moldova?

Da

Nu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.