Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine se află în spatele bătăliei pe legile justiției? Cumpănașu: Oamenii din politică și justiție sunt actori secundari/ VIDEO

bani justitie

În bătălia pe legile justiției se investesc sume masive de către oameni de afaceri interesați într-o tabără sau alta, susține Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO. În această bătălie, cei mai vizibili oameni - cei din politică și justiție - sunt actorii secundari, mai afirmă Cumpănașu.

Reporter: - Care este poziția Coaliției cu privire la subiectul fierbinte al ultimelor luni: legile justiției? Având în vedere că, așa cum spuneați, Coaliția Națională pentru Modernizarea României reprezintă o mare parte a societății civile din România.

Alexandru Cumpănașu: - Aici e mai greu să am un punct de vedere din partea Coaliției, pentru că suntem o structură cu un număr uriaș de organizații, cu foarte mulți membri în spate, iar părerile sunt împărțite. O parte dintre colegi consideră că reprezintă o grabă și o încercare de confisca instituțiile din justiție de către actuala majoritate politică, o altă parte a Coaliției consideră că aceste legi vin să clarifice și să simplifice, să transparentizeze și să elimine orice dubiu și orice abuz.

Vezi și: Sfatul psihologului: Când și ce să le spunem copiilor despre pedofili

Reporter: - Care este opinia personală?

Alexandru Cumpănașu: - Este foarte greu că mai ai opinii personale, pentru că după aceea se interpretează în altă cheie. Eu cred că această bătălie de acum, indiferent de care tabără vorbim, este o bătălie pentru hățurile care țin controlul în România. Din Coaliție fac parte diverse structuri, oaneni care au lucrat în diverse domenii. De la un fost șef SRI, un fost șef al Statului Major General, la sindicatele din poliție, persoane care lucrează în justiție, sindicate ale grefierilor și așa mai departe.

Reporter: - Tocmai pentru că aveți surse de informare atât de diverse, fără a intra într-o zonă de conspirații, între cine și cine se dă bătălia asta pentru hățurile Justiției?

Alexandru Cumpănașu: - Nu o să intru în nominalizări. La modul general cred că se dă între oameni care doresc să supraviețuiască. Indiferent despre cine vorbim, este o luptă pentru supraviețuire. Și pentru principii, nu neg acest lucru. Indiferent de tabere, sunt convins că sunt și principii la mijloc. Sunt convins că și unii, și alții cred în ceea ce fac, dar nu suntem naivi: există și o latură profundă care înseamnă acest control pe care încearcă să și-l creeze zona politică, cu zona economică. Doar zona politică și cu zona judiciară sunt scoase în evidență. Această bătălie pentru justiție nu se dă însă doar între politic și justiție. Este subvenționată extrem de puternic din zona economică, din zona infracțional economică.

Vezi și: Disfuncțiile erectile, o problemă majoră pentru români. Alimentele care cresc potența

Reporter: - Vă referiți la una dintre tabere sau la ambele?

Alexandru Cumpănașu: - Mă refer în general. Sunt oameni de afaceri, cu ghilimele, unii publici, unii care nu se văd public. Banii pe care îi investesc în campania generală cu privire la justiție sunt enorm de mulți. Unii pentru a se răzbuna pe cei care i-au pedepsit pe nedrept, consideră ei. Alții pentru că nu vor să ajungă și ei acolo și, poate, alții pentru că situația de acum le convine. Oricare dintre cele trei variante este extrem de periculoasă pentru că politicul și justiție în acest moment sunt actori secundari în bătălia pentru justiție, iar actorii principali sunt cei care încearcă să-și protejeze infracțiunile care au condus la crearea unor imperii financiare.

Din același interviu:

- Alexandru Cumpănașu, dezvăluiri grave despre traficul de influență al unor ambasadori din UE. De ce și-a mutat emisiunea la Antena 3/ INTERVIU VIDEO

- Informații în premieră despre MAFIA din Energie. Președintele CNMR face anunțul care cutremură sistemul/ VIDEO

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.