Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine sunt adevărații fondatori ai Grupului lui Tăriceanu: foști șefi de servicii secrete...

idei libere asociatia
Oficial infiintata ca o asociatie, gruparea din jurul fostului premier liberal poarta numele numele Asociatia Idei Libere si, conform informatiilor oferite de Ministerul Justitiei, a fost infiintata pe 17 aprilie 2014. Surprinzator, organizatia non-guvernamentala nu-i are printre membrii fondatori si nici in conducerea sa formala pe Calin Popescu Tariceanu sau pe alti parlamentari ori fruntasi liberali, dar reuneste o serie de nume cu o rezonanta aparte din zona serviciilor secrete sau a sigurantei nationale, precum Dorin Marian sau Catalin Harnagea, potrivit Expres Magazin.
Dorin Marian, vicepresedinte al ONG-ului lansat de Tariceanua fost consilier prezidential pe probleme de siguranta si securitate nationala (membru CSAT) in administratia Constantinescu si sef al campaniei electorale CDR din 2000. Dupa 2001 a devenit consilier pentru dezvoltare la Rompetrol Grup, revenit in prim-planul vietii politice odata cu numirea in functia de consilier, apoi sef al Cancelariei Prim-ministrului Tariceanu, cu rang de ministru. A fost asociat intr-o serie de companii, printre care si ICAR Energy SRL, cu fostul sef al SIE, Catalin Harnagea.
Catalin Harnagea, membru fondator al asociatiei, a coordonat in 1996 campania electorala a Conventiei Democrate Romane si campania prezidentiala lui Emil Constantinescu, fiind numit ulterior consilier prezidentiala. Dupa aproape jumatate de an este eliberat din functia de la Cotroceni si numit director al Serviciului de Informatii Externe, post pe care il va ocupa pana la schimbarea Puterii, in 2000. A lucrat pana in 2002 in cadrul Petromidia, iar in 2008 a candidat, fara succes, la un post de deputat din partea PNL.
Daniel Iliescu, presedintele oficial al Asociatiei Idei Libere, a fost consilier de stat la Cancelaria Prim-ministrului in guvernarea Tariceanu. Membru PNL fara functie de conducere, Iliescu a facut parte din comisia de cenzori a partidului, in 2008.
Hermina Nicoleta Uta face parte, alaturi de Dorin Marian si Daniel Iliescu, din Consiliul director al asociatiei. Fost consilier personal in cadrul Cancelariei Premierului Tariceanu, Hermina Nicoleta Uta a fost numita – la 25 de ani – in mai multe consilii de administratie, fiind nominalizata de prim-ministrul Tariceanu sa gestioneze activitatile Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie – ICECHIM Bucuresti si pe cele ale Primcom SA, o societate de dezvoltare imobiliara la care statul avea 79% din actiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.