Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Cine sunt noii jihadiști

Jpost.com
jihadist

Majoritatea noilor jihadiști au între 15-21 de ani, vin din familii atee sau nepracticante, din clasa de mijloc, sunt sensibili și mulți suferă de depresie. Cad pradă unui discurs sectar care le spune că sunt speciali și aleși de Dumnezeu să primească adevărul și să salveze lumea, se arată în studiul Centrului de Prevenție a Derivelor Sectare legate de Islam din Franța, potrivit RFI.

Daca pana de curand convertirea la radicalism se intampla cu precădere în aceleași pături sociale (imigranți la a doua generație, clase populare destabilizate, minorități vizibile, tinerii rupți de societate, în căutarea unei cauze pe care să o apere), astăzi, discursul radical afectează toate clasele sociale și îi poate cădea pradă un tânăr educat într-o școală de mare prestigiu sau o campioană de natație, în plină reușită și ascensiune socială, potrivit studiului.

Îndoctrinarea funcționează mai ușor la tinerii "hiper-sensibili". Discursul radical inversează subtil sentimentul unui tânăr. Cum el a simțit mereu că nu e conectat la lume, că nu e înțeles de ceilalți, că e diferit, discursul radical îi spune că s-a simțit mereu diferit tocmai pentru că Dumnezeu l-a ales drept "persoană pură", capabilă să primească adevărul și să "salveze lumea" de la pervertire.

Date din studiu:

  • 40% dintre tinerii din familii jihadiste au experimentat crize de depresie cu diferite simptome: precum stare depresivă, anorexie, izolare , anorexie, automutilare, izolarea, se arata in cercetare.
  • 80% dintre familii sunt de referință atee sau nepracticante,  20% sunt de referință budiste, evrei, catolici sau musulmani.
  • 90% din familiile din care provin jihadistii sunt toate de naționalitate franceza și doar 10% au bunici care au emigrat sau s-au stabilit în Franța Metropolitană după ce au trăit în Caraibe, Germania, Algeria, Tunisia, Maroc sau Asia.
  • Familiile fac parte în mai mult de 84% din cazuri din clasele de mijloc și superioare. Studiul presupune că acest tip de părinți este foarte atent la comportamentul copilului lor.
  • Grupa de vârstă  cea mai pregnantă este 15-21 de ani (63%). Grupa 21-28 ani reprezintă cele 37 de procente rămase. Cazurile de persoane peste 30 de ani sunt foarte rare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.