Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine sunt românii care nu au nevoie de doza 3. Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că este foarte probabil să se ajungă la administrarea unei a treia doze de vaccin anti-coronavirus.

„Pot sa va spun ca noi pregatim deja toata activitatea logistica sa administram a treia doza. Ne propunem pentru a doua parte a lunii septembrie, inceputul lunii octombrie. Depinde mult si de recomandarile Agentiei Europene a Medicamentului. OMS nu recomanda doza 3 pentru ca prioritar este vaccinarea cat mai multor persoane cu schema completa”, a spus Gheorghiță.

Acesta a explicat în ce ordine vor primi românii a treia doză: „In ordinea in care am inceput campania de vaccinare, cu personalul medical, persoanele vulnerabile de peste 65 de ani, cu afectiuni cronice si progresiv la 6 luni de la vaccinare celelalte categorii populationale eligibile”.

Gheorghita a adaugat romanii care au trecut prin boala si s-au si vaccinat nu mai au nevoie de a treia doza. „Nu consideram ca un al 4-lea stimul ar aduce beneficii semnificiative pentru cei care au schema completa vaccinare si istoric de trecere prin boala, ei nu mai au nevoie de a treia doza”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.