Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine va fi noul candidat PSD la Sectorul 5?

daniel floreas liviu dragnea ierusalim

Florea_DanielSursele PoliticScan susțin că Daniel Florea, deputat și președinte executiv PSD Sector 5, va fi noul candidat al partidului pentru primăria de sector.

Florea provine din magistratură, dar a trecut și prin Partidul Democrat Liberal, fiind pentru o vreme vice-președinte AVAS și consilierul personal al ministrului Transporturilor, Radu Berceanu. Perioada de apartenență PDL este trecută sub tăcere în CV-ul oficial.

Social-democratul are o serie de posibile probleme de integritate, care s-a putea dovedi dificil de gestionat în contextul post-Colectiv. Astfel, el s-a remarcat la un moment dat prin implicarea sa în dosarul „Valiza".

„Florea este unul şi acelaşi cu cel ce a îndeplinit funcţia de preşedinte al Curţii de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), care a judecat celebrul caz "Valiza". A anulat atunci toate sancţiunile dictate împotriva Stelei şi a lui Gigi Becali, declanșând un imens scandal după ce a dezvăluit că şefii FRF au făcut presiuni pentru a menţine suspendările. (...)

Daniel Florea a ieşit apoi la atac şi a declarat că Mircea Sandu şi Lupescu au făcut presiuni asupra lui pentru a nu schimba hotărârile de la „Disciplină” şi de la „Apel”.

Mircea Sandu şi Lupescu au luat foc şi l-au acuzat pe Florea că minte şi că e omul lui Dragomir, acuzându-l apoi că a judecat fiind influenţat de Gigi Becali.

Comitetul Executiv al FRF l-a demis pe Florea din fruntea CAF.”, spunea despre el Gazeta Sporturilor in 2009.

În 2013 Florea a votat, conform Evenimentului Zilei, un proiect de lege care ar fi creat o super-imunitate pentru preşedinte, parlamentari şi profesiunile liberale. A susținut și o lege de înființare a Academiei de Științe Juridice din România (una din multiplele academii care dau indemnizații membrilor fără să ceară nimic în schimb).

Veniturile sale sunt considerabile.

„Cu un venit de aproape 4 milioane de lei anual, Florea are doar un teren agricol în Călimănești/VL, un apartament în București, două autoturisme de teren VW, ceasuri și bijuterii de 30.000 de euro și depozite bancare de puțin peste 400.000 de lei, adică exact cam cât câștigă el într-un an! Dacă în alte cazuri ANI se sesizează pentru avere nejustificată, în cazul său ar trebui să se sesizeze pentru venituri uriașe care nu se regăsesc în avere”, spunea site-ul România curată în 2015.

Conform CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaților, Florea a participat la multiple cursuri universitare, post-universitare și de specialitate. Cel puțin un curs doctoral și unul de master nu au fost terminate prin susținerea lucrării de diplomă.

Florea a avut 59 de propuneri legislative, din care 13 promulgate legi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.