Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine va prelua Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților după moartea lui IPS Pimen. BOR vine cu precizări

YouTube
IPS Pimen

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a încetat din viață, în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul Național „Matei Balș” unde era internat, după ce fusese adus cu un elicopter SMURD în 20 aprilie, de la Suceava.

Purtătorul de cuvânt la Bisericii Ortodoxe Române a venit azi cu clarificări în ceea ce privește conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Citește și: ALERTĂ Crește, din nou, numărul cazurilor noi de îmbolnăvire. 70% dintre românii infectați s-au vindecat

„În actuala situație, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul”, se arată în mesajul transmis de Vasile Bănescu, miercuri.

Fostul Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor va fi înmormântat la mănăstirea Sihăstria Putnei din Suceava, a mai anunţat Bănescu.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a încetat din viață, în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul Național „Matei Balș” unde era internat, după ce fusese adus cu un elicopter SMURD în 20 aprilie, de la Suceava.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen,  s-a născut în 25 august 1929, în localitatea Greabănu, județul Buzău, la botez primind numele Vasile.

În acest an, când ar fi împlinit 91 de ani, ÎPS Pimen a fost internat în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, și a fost dus la INMB, în Capitală, unde a fost intubat, după ce a suferit complicații pulmonare. În ciuda tratamentului administrat de medici, printre care și doze de plasmă hiperimună de la donatori vindecați, arhiepiscopul Sucevei a trecut la Domnul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.