Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine votează clovni să nu se mire că se va trezi într-un circ

revista presei

Hotnews:

Referendumul de duminica din Grecia va fi decisiv. Votul NU va provoca probabil iesirea din Euro, votul DA va provoca probabil caderea guvernului Tsipras. Un guvern care, timp de 6 luni, nu a miscat un deget pentru a-si insanatosi tara, nu a facut nici un sfert de reforma; dimpotriva, a intors si putinele reforme facute, si-a sfidat cetatenii si partenerii. Mai mult: premierul Tsipras si ministrul de finante Varoufakis au facut totul pentru a rupe UE in doua fractiuni. Nu le-a iesit. UE a devenit si mai unita in jurul valorilor si principiilor fundamentale, iar cuplul Tsipras - Varoufakis s-a transformat intr-un detestabil exemplu de clovni politici pe cale sa dea foc la tara... Cine voteaza clovni sa nu se mire ca se va trezi, mai devreme sau mai tirziu, intr-un circ. Syriza dadea toate semnele ca e o colectie de personaje aiuritoare, excentrice, iresponsabile. Grecii, satui de politicienii mainstream care i-au condus prost in ultimii ani, au mizat pe Syriza, in frunte cu cuplul de iresponsabili fara cravata Tsipras - Varoufakis. Cred ca au inteles ca experimentul Syriza e unul complet esuat, nu inainte de a fi adus tara pe marginea haului. Poate ca experimentul ratat Syriza ii va face pe francezi, spanioli, italieni sau olandezi sa se gindeasca de doua ori inainte de a vota partidele inrudite cu Syriza.

Ziarul Financiar:

Băncile greceşti rămăseseră miercuri cu lichidităţi de un miliard de euro, cu toate că retragerile de la bancomate au fost limitate la 60 de euro pe zi de persoană, şi în doar câteva zile sistemul sistemul riscă să rămână fără bani fizici. În câteva săptămâni, importatorii nu vor mai avea nimic în stoc. În mai puţin de o săptămână consumul s-a redus cu 70%. Fie că acceptă, fie că resping la referen­dum condiţiile propuse de creditorii inter­na­ţio­nali pentru continuarea finanţării ţării, viaţa lor va fi oricum dificilă. Cine va suporta greul? După izbucnirea crizei datoriilor, „banii băieţilor deştepţi” au părăsit primii Grecia. Pentru moment, efectele restric­ţio­nării mişcării capitalului impuse săptămâna aceasta pentru a stăvili retragerile masive din depozitele băncilor sunt limitate în parte de cantităţile mari de lichiditate din portofele sau păstrate „la saltea”. Dar situaţia dă semne de înrăutăţire... În Grecia, 23% din populaţie este săracă sau trăieşte la limita sărăciei, cea mai mare proporţie din UE. Limita de 60 de euro pentru retragerile zilnice de la bancomat este mai mare decât salariul mediu pe o zi cu aproape şase euro. Poate de aceea cele mai mari cozi la bancomate le fac doar pensionarii. Salariaţii sau şomerii nu mai au ce să scoată. Pentru ei restricţiile mişcării capitalului sunt doar încă un motiv de iritare. Grecia, alături de România, Bulgaria şi Spania sunt ţările din UE unde inegalitatea distribuirii veniturilor este cea mai mare.

Digi24:

NSA şi serviciile secrete britanice au ascultat conversaţiile telefonice ale cancelarului german în care aceasta discuta despre salvarea financiară a Greciei. S-ar fi întâmplat în 2011, iar dezvăluirile făcute de WikiLeaks arată că în timpul unei discuţii cu asistentul său personal, Angela Merkel îşi exprima rezervele faţă de o posibilă soluţie la criza elenă. Tot din documentele WikiLeaks reiese că şefa guvernului german milita atunci pentru ştergerea unei părţi din datorii, lucru care s-a şi întâmplat în 2011. În urma dezvăluirilor, ambasadorul Statelor Unite în Germania a fost convocat la o discuţie cu Angela Merkel, la cancelaria din Berlin. Totul în condiţiile în care WikiLeaks susţine că nu doar cancelarul a fost spionat de NSA, ci şi alţi 69 de oficiali de rang înalt de la Berlin, printre care ministrul Economiei, ministrul Finanţelor şi vicecancelarul Sigmar Gabriel.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.