Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cineastul Olivier Assayas realizează pentru HBO un serial inspirat din filmul său Irma Vep

hbo

Postul american HBO i-a comandat regizorului francez Olivier Assayas o mini-serie inspirată din filmul său "Irma Vep" (1996), cu actriţa suedeză premiată cu Oscar Alicia Vikander în rolul titular, potrivit news.ro.

Succes de critică, dar puţin apreciat de public, lungmetrajul regizorului francez spunea povestea filmării, în Franţa, a remake-ului filmului mut "Les Vampires" (1915).

Actriţa din Hong Kong Maggie Cheung joacă rolul propriul rol, star du cinema asiatic propulsat într-un proiect de artă, condus de un regizor capricios şi nevrotic - Jean-Pierre Léaud.

DERANJ MAJOR pentru Elena Udrea - Va explica judecătorilor propria VERSIUNE privind faptele de instigare la luare de mită acuzate de DNA

HBO nu a comunicat numărul de episoade sau data de lansare prevăzută pentru această mini-serie, pentru care Olivier Assayas va fi şi producător executiv.

Olivier Assayas, 65 de ani, este de mult timp un regizor apreciat în străinătate. El a filmat deja în engleză, "Boarding Gate" (2007) sau "Cuban Network" (2019). În 2016, a primit premiul pentru "cea mai bună regie" la Festivalul de la Cannes pentru "Personal Shopper", cu actriţa americană Kristen Stewart.

Pentru rolul lui Maggie Cheung, producţia a ales-o pe Alicia Vikander, care a primit Oscar pentru "cel mai bun reol secundar feminin" în "The Danish Girl", în 2016. Actriţa suedeză va fi co-producător executiv al proiectului, care va fi difuzat pe HBO, dar şi pe noua platformă online HBO Max.

"Olivier este un maestru al poveştilor unice, în acelaşi timp dramatice şi pline de lejeritate", a declarat Francesca Orsi, vice-preşedinte executiv de programe la HBO, citată într-un comunicat.

Alicia Vikander va fi Mira, o actriţă americană celebră, aflată într-o perioadă nefastă a carierei, care vine în Franţa pentru a juca, ca în film, într-un remake "Les Vampires".

"Este o comedie care va încerca să redea spiritul epocii, la fel ca filmul original", a explicat Olivier Assayas, citat în comunicat, "într-un mod foarte diferit, o altă epocă, care pare la ani lumină".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.