Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIO avertizează Afganistanul cu privire la necesitatea accesului femeilor la sport

digisport.ro
jocuri olimpice

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) i-a avertizat pe talibani, care conduc Afganistanul de aproape un an şi jumătate, că a le permite femeilor accesul în siguranţă la practicile sportive reprezintă o condiţie pentru reprezentarea ţării la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, relatează L’Equipe, potrivit news.ro.

De când talibanii au preluat puterea, sportul feminin nu mai există în Afganistan. Comitetul Executiv al CIO şi-a exprimat îngrijorarea şi a condamnat ferm restricţiile impuse femeilor, după o reuniune la Lausanne, unde a primit un raport cu privire la mişcarea olimpică şi sportivă din Afganistan.

Forul a amintit că echipele care reprezintă ţara trebuie să includă sportive afgane şi că femeile trebuie să fie reprezentate şi la nivel de conducere.

Organizaţia Human Rights Watch a cerut CIO, luni, suspendarea Afganistanului până când femeile pot practica din nou sport în ţară. O astfel de măsură ar implica suspendarea finanţării din partea CIO.

CIO a anunţat însă că sportivii afgani vor primi în continuare susţinere, în măsura posibilităţilor, pentru a se putea pregăti pentru JO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.