Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIO, după ce Pozdniakov a spus că sportivii din Rusia trebuie să poată participa la JO fără restricţii:Sancţiunile nu sunt negociabile

digisport.ro
jocuri olimpice

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a precizat, într-un comunicat, că sancţiunile care îi vizează pe ruşi şi belaruşi nu sunt negociabile, astfel că vor exista restricţii pentru Rusia şi Belarus în ceea ce priveşte evenimentele sportive internaţionale, potrivit news.ro.

“Sancţiunile pentru statul rus şi cel belarus nu sunt negociabile. Au fost confirmate unanim la Summitul Olimpic din 8 decembrie 2022.

Acestea sunt:

  1. Nu se organizează evenimente sportive internaţionale de către federaţii internaţionale sau comitete olimpice naţionale în Rusia sau Belarus.
  2. Nu se prezintă drapelul, imnul, culorile sau alte elemente de identificare referitoare la aceste ţări la niciun eveniment sportiv, în întreaga incintă .
  3. Niciun oficial guvernamental din Rusia şi Belarus nu va fi invitat sau acreditat la vreun eveniment sportiv internaţional”, a subliniat CIO.

Marţi, preşedintele Comitetului Olimpic Rus a declarat că sportivii din Rusia trebuie să poată participa la Jocurile Olimpice fără restricţii. Stanislav Pozdniakov a făcut declaraţia în contextul în care CIO ar lua în considerare revenirea sportivilor sub un drapel neutru pentru Jocurile Olimpice din 2024, poziţie care a stârnit furia Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.