Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIO va face un nou bilanţ cu 400 de zile înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va face miercuri, cu circa 400 de zile înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, un nou bilanţ despre starea pregătirilor şi va primi de asemenea un raport de etapă referitor la JO de la Paris din 2024, scrie AFP.

Jocurile celei de-a XXXII-a Olimpiade, ce ar fi trebuit să înceapă pe 24 iulie, vor fi în cele din urmă inaugurate peste exact 408 zile, pe 23 iulie 2021, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis, anunț oficial! Starea de alertă se prelungește! Se redeschid mall-urile, grădinițele private și piscinele .

Acest lucru se va întâmpla doar dacă pandemia de Covid-19 va fi ţinută sub control şi va exista un vaccin, nefiind posibilă o a doua amânare a Jocurilor, a avertizat sâmbătă belgianul Pierre-Olivier Beckers, un nume în ascensiune în cadrul CIO.

"Jocurile (de la Tokyo) vor avea loc în 2021 sau nu vor mai avea loc", a declarat Beckers, care ocupă postul strategic de preşedinte al comisiei de coordonare a JO 2024 de la Paris.

"Este într-adevăr de neconceput să ţinem mai mult acest proiect, cu costuri colosale şi mii de persoane mobilizate", a adăugat el.

În acest context, în timp ce comitetul de organizare a decis să nu înceapă numărătoarea inversă cu un an înaintea JO, incertitudinile legate de pandemie ar urma să fie şi miercuri în centrul discuţiilor executivului olimpic, al cărui preşedinte este Thomas Bach.

Citește și: Asta da curățenie! Sora și soția omului lui Ludovic Orban, angajate în Guvern!

În această reuniune la distanţă, care va dura trei ore, CIO va audia un raport al lui John Coates, preşedintele comisiei de coordonare a JO de la Tokyo. Coates va ridica mai ales problema securizării instalaţiilor olimpice, mai ales a satului olimpic, ce ar fi trebuit să fie livrat viitorilor săi ocupanţi în luna septembrie.

Coates va discuta şi despre simplificarea formatului Jocurilor, pentru a face faţă uriaşelor costuri suplimentare generate de o amânare inedită pe timp de pace.

Presa japoneză evocă deja o ceremonie de deschidere restrânsă şi un număr de spectatori limitat.

Citește și: Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Ce a decis instanța

După o reuniune virtuală săptămâna trecută cu comitetul de organizare, Beckers va face un bilanţ legat de felul cum avansează pregătirile pentru JO 2024 de la Paris.

CIO ar putea da indicaţii despre data foarte aşteptatei publicări a listei definitive a sportului, inclusiv sporturile adiţionale şi disciplinele din programul JO 2024 de la Paris. Lista ar fi trebuit validată în decembrie 2020, dacă JO de la Tokyo ar fi avut loc în această vară.

Comitetul executiv se va ocupa de asemenea de pregătirea celei de-a 136-a sesiuni, ce ar fi trebuit să aibă loc luna viitoare la Tokyo şi va fi organizată în final pe 17 iulie, prin videoconferinţă.

O listă a noilor membri ar putea fi validată miercuri, înaintea alegerilor oficiale de peste o lună. Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a devenit membru al CIO în luna ianuarie. Omologul său de la World Athletics (ex-IAAF), Sebastian Coe, ar putea fi ales în iulie. Cel puţin aşa a dat de înţeles Bach în luna decembrie, iar de atunci trendul nu s-a schimbat, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.