Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocniri violente în Peninsula Sinai între armata egipteană și jihadiști. Zeci de morți și răniți anunță armata

sinai

Cel puţin 24 de militanţi şi şase soldaţi au fost ucişi duminică în atacuri asupra unor puncte militare de control din nordul Sinaiului, a precizat armata egipteană într-un comunicat citat de Reuters și preluat de agerpres.

Mihai Tudose demarează Operațiunea 'Marea Curățenie': planul pentru DĂRÂMAREA lui Dragnea (surse)

Comunicatul nu oferă alte detalii, dar surse medicale şi de securitate au spus că circa 20 de membri ai forţelor egiptene au fost răniţi atunci când peste 100 de militanţi au atacat în mod repetat punctele de control aflate la sud de oraşul de frontieră Sheikh Zuweid. 

Atacatorii au folosit maşini-capcană şi lansatoare de rachete RPG, au precizat sursele menţionate, care au adăugat că militanţii au utilizat de asemenea arme uşoare în confruntările cu forţele de securitate. 

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atacurile. Vineri, gruparea jihadistă şi-a asumat responsabilitatea pentru un atac asupra forţelor de securitate din peninsulă care a dus la uciderea a cel puţin şase soldaţi egipteni.

Liviu Dragnea l-ar putea concura pe Klaus Iohannis la prezidenţiale: 'Ar fi candidatul cu şanse reale să câştige'

Egiptul este angajat în lupta cu o insurgenţă formată din militanţi afiliaţi SI în peninsula Sinai, unde sute de soldaţi şi poliţişti au fost ucişi din 2013, an în care armata l-a îndepărtat de la putere pe preşedintele islamist Mohamed Morsi, după proteste de masă. 

Jihadiştii şi-au extins totodată zona de acţiune în alte părţi din Egipt, atacând biserici din Cairo şi alte oraşe în atentate soldate cu zeci de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.